Annapannapuff

2012

Vintern bjöd på en hel del skidåkning i Ekebyhovsbacken och också långfärdsskridskor. Bästa skridskoruren var när pappa kom och hälsade på oss enkom för att åka Vikingarännets bana med oss helgen innan tävlingen.

Lägenheten i Spanien började ta form och under försommaren byggde Ted köket. Nu återstår bara detaljer och att njuta! I somras blev det så äntligen dags att visa barnen Spanien och de blev sålda på stört!! Hoppas på många, långa resor hit i framtiden.

I maj reste jag och barnen till Rhodos i en vecka och njöt av sol, bad, all inclusive och filminspelning. Det var vår första resa själva och den var helt underbar!

Bröllop! Våren var också full av förberedelser inför midsommar, då vi firade i dagarna tre med de allra närmaste. Roligt och soligt, vackert och stämningsfullt, precis som det ska vara - oförglömligt! Bröllopsresan var en lyxig kryssning i Medelhavet, Italien, Grekland och Kroatien på 7 dagar. Det fanns många höjdpunkter, båtturen i Venedig, åsneridningen på vackra Santorini, cocktailpartyt med kaptenen, de lata timmarna i Spa-avdelningen, solen på vår balkong, det goda kaffet och de fria drinkarna för att nämna några.

Jag har blivit varm i kläderna på nya arbetsplatsen! Det är inte så dumt alls att jobba mitt på Kungsholmen över Västermalmsgallerian.

Teds första app blev klar, godkänd och släppt på AppStore! Nästa är redan på G och fler idéer finns.

Pappa fyllde jämt i somras och trots att han inte ville fira så blev det lite fest! Släkten samlad sommartid är aldrig fel, det var fina dagar. Vår present till honom var en resa till Spanien, så jag, pappa, mamma, brorsan och mannen fick en härlig resa till Nerja i september. Syrran kunde inte följa med:(. Vi åt och drack, shoppade, solade, upplevde och njöt av de långa, varma, månbelysta kvällarna på terassen. Kanske njöt vi extra mycket eftersom vi valt att resa helgen innan mamma skulle opereras?

Mamma cancer kom tillbaka och efter operation följde en lång och tuff konvalescenttid. Mycket oro och många minnen kom tillbaka....
M fick diagnosen bröstcancer i våras. Hon opererades flera gånger och så en tuff cellgiftbehandling på det. Nu närmar sig sista behandlingen och sen ska det firas! Bättre inställning till elände får man leta efter, hon är världens bästa projektledare även där!
Mamma och pappas hund avlivades i våras och den lilla hårbollen saknas. Hon tog inte mycket plats i livet, men tomrummet gapar ändå.
Och så förlorade jag en vän. En som jag trodde stod så nära mig att inget kunde komma mellan oss. Kanske var det inte helt ömsesidiga känslor... Att hitta nära vänner i vuxen ålder är sällsynt och vi kom att dela väldigt mycket på kort tid. Uppbrottet känns som en skilsmässa i miniatyr med känslor av sorg, saknad och vanmakt.

Så, ut med det gamla och in med det nya! Låt 2013 börja, för jag har planer!!!


 

Kay Scarpetta nummer 17

Det här är alltså bok nummer 17 om rättsmedicinaren Kay Scarpetta. Tror jag har de flesta av dem i bokhyllan... Boken är ok, en direkt fortsättning på 16 :e boken (Scarpetta heter den, tror jag!) och med ett intakt persongalleri. Men, det känns inte lika roligt längre. Det som fascinerade mig i början av bokserien var de detaljerade beskrivningar av offren och obduktionerna, medicinsk splatter-litteratur:). Sånt är nu i princip bortplockat och i stället är det händelser runt huvudpersonerna som regerar, politik och kärleksbekymmer tar alltför stor plats. Dessutom minskar trovärdighetsfaktorn för varje bok, hur kan en och samma människa råka ut för så mycket? Jag kommer med stor sannolikhet läsa även den 18:e boken, men då utan stora förväntningar.

Den första Kay Scarpetta-boken kom ut 1990, Den osynlige (Postmortem). Själv halkade jag in på ett bananskal 1992 när jag fick bok 3 i min hand, Allt som återstår (All that remains). Sedan dess har jag slukat allt av Patricia Cornwell och sett fram emot nya böcker som fina presenter! Läs de första 6 och njut! Författaren är amerikanska och böckerna kan med fördel läsas på engelska - med en engelsk/svensk medicinsk terminologi nära till hands.

Glossybox december

Jag hann inte hämta den före jul, men den som spar han har! Decemberboxen gjorde mig inte besviken, förpackad i silver box med silversnöre. Den innehöll:
- Ginger Green Tea Body Lotion från La Sultane de Saba.
- Duschcreme från Anatomicals (med lukt av cocacola!)
- Nagellack från Zoya i svartglittrig nyans som heter Storm.
- Clump Defy Mascara från Max Factor
- Extra-full freezing spray från Matrix med vavoom-effekt (?!)

Samma dag hämtade jag också ut en guldig box, nyårsboxen! Den släpptes i en begränsad upplaga och innehåller en komplett, glamourös nyårslook - återkommer om innehållet i den!