Annapannapuff

Den tiden på månaden

Glossybox-dags, hurra! Jag brukar få hämta ut den på mitt lokala utlämningsställe, men den här gången låg den och väntade på mig utanför ytterdörren!
Att öppna en Glossybox är alltid en fröjd, inget undantag den här gången. Juligt, mönstrat silkespapper och fin röd rosett prydde november-boxen.
Innehållet då? Ja, den här gången fick jag:
- Glossymag. En tidning om Glossybox, glamour och skönhetstrender.
-Vichy Idealia, ansiktskräm med kombucha för jämnare hudton och mer lyster.
- Modelco. Läppstift och läppglans som sitter ihop och har en spegel på hylsan, så smart! Jag fick smått fantastiska färger i varmrosa som heter Dusk & Striptease.
- Aquolina. Bodymousse som doftar sockervadd (!), hallon och liljekonvalj.
- Rouge från Glossybox egna märke i en varm, rosa ton som heter Rosewood.
- Kerastase. Skönhetselixir för färgat hår som skyddar och gör det skinande.

 

Inget är som väntans tider
Det närmar sig och känslan ökar dag för dag. Först blev den egengjorda glöggen klar, sedan började vi julpyssla. De första pepparkakorna är bakade, julklappar göms i vrårna. I går eftermiddag vände vädret och vi vaknade i ett vinterlandskap i morse. Dottern och jag sjöng "Hej, mitt vinterland" på väg till skolan i motse! Åh, vad jag älskar det! Allt!

Lilla löpande Missy är på äventyr i Enköping hos en passande hane, så även där väntar jag! Och hoppas få agera barnmorska här i hemmet om drygt 60 dagar:)! Hanen heter Zemlans Gilbert Gullefjun och är lilamaskad:

 

Boktips

Guns N Roses sjöng om dagens väder för flera år sedan i November rain. Tydligen ska det bli snö på söndag, det hoppas jag och barnen på:).

Efter jobb och julklappsärenden hann jag läsa ut en bok! Och träna! Vill man så går det! Författaren Vibeke Olsson har skrivit två böcker om en flickas uppväxt i ett sågverkssamhälle på 1800-talets senare del. Del 1 heter "Sågverksungen", del 2 "Bricken på Svartvik". Det är en finstämd skildring av ett stycke svensk historia, lärorikt på många sätt! Brickens öde engagerar och berör, jag kan känna lukten av smutsen och svälten känns i magsäcken. Starka karaktärer gör att böckerna fastnar och nu får allt mamma förse mig med del 3, det var hon som satte dem i mina händer!

Träning ja, dag två idag och det känns bra! JAG ÄR FRISK! Snuvig fortfarande, men ingen huvudvärk. TJOHO!!!