Annapannapuff

Sköna söndag med Per Naroskin

Guillous bok utläst, suck! Jag läser för fort! Så länge jag kan minnas har jag läst fort, jag läser liksom sidorna på diagonalen, flera rader i taget. Vägvinnande, men ibland tappar jag i bästa fall nyanser, i sämsta fall information. Bra var den, i alla fall. Otroligt bra! Jag vill ha sista delen i serien NU!


Jag läste ut Per Naroskins "Fuskaren som försvann" häromdagen, också jättebra! Efter halva boken blev jag lite besviken eftersom det kändes som om jag kunde lista ut fortsättningen! Jag hade fel, helt fel! En fin historia med lite av varje i och en klar röd tråd. Den innehöll vissa drag av på Sophies val av William Styron! LIte tvivelaktigt slut, bara...
 

Mamma är kvar på sjukhuset och har ont, mycket ont. Hon orkade inte prata med mig i telefon ens. Personalen tjatar om att hon måste röra på sig, men verkar inte kunna göra något åt smärtan. Vem vill röra på sig om det gör ont? A och O efter en stor operation måste ju vara smärtlindring! I morgon ringer jag och pratar med hennes ansvariga sjuksköterska. Just nu känns de 30 milen mellan oss långa...

Snart är sköna söndag slut och långa måndag tar vid.

Det stora århundradet

Jag har alltid tyckt att Jan Guillou har en otrolig förmåga att beskriva och gillar många av hans böcker. Bakgrundsarbetet är alltid minutiöst utfört, detaljerna häpnadsväckande. Men ibland blir jag styrd av andras åsikter och när "alla" haussar en bok får det ofta motsatt effekt på mig och därför läste jag första boken i hans trilogi om Det stora århundradet, "Brobyggarna" alldeles nyligen. Kärlek vid första ögonkastet❤! Nu har del 2 kommit ut och befinner sig i min hand!

Det är bra att ha en mamma som jobbar på bibliotek, för även om hon är sjukskriven för tillfället hittar jag alltid bra böcker i hennes hem och nu senast jag var där så kom bokbussen med en ny laddning.

Morgon och förmiddag gick i fotbollens tecken, lite hysteriskt som vanligt. Dottern spelade i Täby, sonen på Grimsta och aldrig mötas de två:(. Jag hamnade i Grimsta och fick se sonen göra de två snyggaste räddningarna ever! De förlorade matchen, men åh vad han var duktig! Och tuff! Och snygg i håret:)!

Nu är barnen badade (låter som om de är bebisar, men har ni sett fotbollsspelare efter match på gräs i september så förstår ni!), vi har pratat med sjuka mamma/mormor på telefon och lördagsfriden är här. Och jag har en ny, tjock bok - mums!

Skönt med helg!

I braskaminens sken