Det stora århundradet

Jag har alltid tyckt att Jan Guillou har en otrolig förmåga att beskriva och gillar många av hans böcker. Bakgrundsarbetet är alltid minutiöst utfört, detaljerna häpnadsväckande. Men ibland blir jag styrd av andras åsikter och när "alla" haussar en bok får det ofta motsatt effekt på mig och därför läste jag första boken i hans trilogi om Det stora århundradet, "Brobyggarna" alldeles nyligen. Kärlek vid första ögonkastet❤! Nu har del 2 kommit ut och befinner sig i min hand!

Det är bra att ha en mamma som jobbar på bibliotek, för även om hon är sjukskriven för tillfället hittar jag alltid bra böcker i hennes hem och nu senast jag var där så kom bokbussen med en ny laddning.

Morgon och förmiddag gick i fotbollens tecken, lite hysteriskt som vanligt. Dottern spelade i Täby, sonen på Grimsta och aldrig mötas de två:(. Jag hamnade i Grimsta och fick se sonen göra de två snyggaste räddningarna ever! De förlorade matchen, men åh vad han var duktig! Och tuff! Och snygg i håret:)!

Nu är barnen badade (låter som om de är bebisar, men har ni sett fotbollsspelare efter match på gräs i september så förstår ni!), vi har pratat med sjuka mamma/mormor på telefon och lördagsfriden är här. Och jag har en ny, tjock bok - mums!

Skönt med helg!