Annapannapuff

Vårkänslor

JAG ÄLSKAR VÅREN! Ljuset, solen som värmer, skira knoppar och fågelkvitter! Och visst är mars är en vårmånad?! Alltså är det vår på fredag:) - bara två dagar kvar!

I dag fanns tydliga tecken på att våren är på väg, strålande sol på blå himmel, takdropp och smältande snöhögar. jag var ute med mina stavar, 8 km i rasande tempo, med solen i ansiktet. Svetten rann (hade lite för mycket kläder på mig!) och jag kände mig så lycklig! Sol är härligt!

Varför jag gillar våren:
- Ljusa kvällar!
- Leta blåsippor!
- Marken täckt av vitsippor!
- Täcka av och arbeta med båten!
- Färre infektioner!
- Påskledigt!
- Snöfria trottoarer!
- Semesterplanering!
- Uteserveringar!
- Rose'vin!
- Gummistövlar!
- Sitta mot en husvägg och sola näsan!

Bokrea mini

Jag blev så lycklig när jag häromdagen uppräckte att det var dags för årets bokrea! Eftersom jag älskar att läsa och älskar böcker så älskar jag bokrea:)! I helgen har jag bläddrar i olika kataloger, läst tips i dagstidningar och kartlagt min väg genom massorna, bokmassorna alltså. Jag skrev sen en preliminär lista och siktade in mig på Akademibokhandeln och Åhléns City.

Men nu ville ödet annorlunda. Strax före lunch lyckades jag med konststycket att spruta handsprit i ena ögat på mig skälv. Jag har varit sjuksköterska i 16 år och det har aldrig hänt!!! Tårarna sprutade, av chock och smärta, för f**n vad ont det gjorde! Jag sköljde ögat ordentligt med kokssalt, men det sved och värkte länge! Eftermiddagen gick ok, men jag fick huvudvärk (antagligen ett posttraumatisk stress-symtom) och var helt plötsligt helt osugen på bokrea!

Det blev således en mindre variant av den planerade turen. Några fynd? Nej, dessvärre inte. Men jag hittade några av de böckerna jag sökte, bla Maria Gripes "Tordyveln flyger i skymningen" som jag tänker läsa högt för barnen! Jag gillade den som liten, men den var rätt läskig...

Dagens visdom: Sprit är bra till mycket, både utvärtes och invärtes - undvik dock direktkontakt med ögonen! Kanske självklart för vissa, men tydligen inte för mig.

Longchamp

Syrran och jag hade stämt möte i Longchamp på Biblioteksgatan igår och tillbringade en bra stund där inne. Jag bestämde mig snabbt för en:... medan min kära syster velade länge mellan färger (orange eller brunt) och storlekar. Hon svassade fram och tillbaka med väskor på axeln och roade/oroade expediten genom att packa väskorna fulla med butikens inventarier! För att fylla ut väskan och kunna se dess rätta form stoppade hon i ett ställ med armband, några neccesärer och en och annan hopvikt Le Pliage. Trevlig stund och fina väskor! Och skor❤!