Annapannapuff

Bokrea mini

Jag blev så lycklig när jag häromdagen uppräckte att det var dags för årets bokrea! Eftersom jag älskar att läsa och älskar böcker så älskar jag bokrea:)! I helgen har jag bläddrar i olika kataloger, läst tips i dagstidningar och kartlagt min väg genom massorna, bokmassorna alltså. Jag skrev sen en preliminär lista och siktade in mig på Akademibokhandeln och Åhléns City.

Men nu ville ödet annorlunda. Strax före lunch lyckades jag med konststycket att spruta handsprit i ena ögat på mig skälv. Jag har varit sjuksköterska i 16 år och det har aldrig hänt!!! Tårarna sprutade, av chock och smärta, för f**n vad ont det gjorde! Jag sköljde ögat ordentligt med kokssalt, men det sved och värkte länge! Eftermiddagen gick ok, men jag fick huvudvärk (antagligen ett posttraumatisk stress-symtom) och var helt plötsligt helt osugen på bokrea!

Det blev således en mindre variant av den planerade turen. Några fynd? Nej, dessvärre inte. Men jag hittade några av de böckerna jag sökte, bla Maria Gripes "Tordyveln flyger i skymningen" som jag tänker läsa högt för barnen! Jag gillade den som liten, men den var rätt läskig...

Dagens visdom: Sprit är bra till mycket, både utvärtes och invärtes - undvik dock direktkontakt med ögonen! Kanske självklart för vissa, men tydligen inte för mig.