Annapannapuff

Happy Halloween!
Mina vackra barn❤️! 


Viva la Aviva
 
Vackrare bubbel får man leta efter! Aviva är ett spanskt mousserande vin med vackra effekter i platinum, guld eller roséguld. När flaskan stått stilla och orörd ligger effekterna på botten och när flaskan snurras/skakas så framträder de, böljande och blänkande av pärlemor. 
 

Före

Efter

Vinet är ett halvsött dessertvin och bör serveras i 6-8 grader. Alkoholhalten är endast 5,5 %. Enligt uppgift ska allt i flaskan vara ofarligt att förtära:)! 
 
 
Tallinn ligger i Estland
Så det så. Från Stockholm till Tallinn är det knappt 40 mil fågelvägen. I Tallinn bor ca 400.000 personer och staden är oerhört kontrastrik med flera skyskrapor, en välbevarad gammal stadskärna (står på UNESCOs världsarvslista!) och bostadskomplex som ser ut att höra hemma i forna DDR. 

 
En 48-timmarskryssning gav 8 timmar i Tallinn och på den tiden hann vi med en guidad rundtur i buss, shopping och lunch. Lunchen intog vi utomhus, nedbäddade i fårskinn, under infravärmelampor - supermysigt!
 


På hemvägen fick vi sällskap av stormen Simone som bjöd på vindar upp mot 22 m/s och 5 meter höga vågor. Med de förutsättningarna kändes det rätt tryggt att färdas i ett container-liknande föremål istället för som oftast, i en 30-fots segelbåt...
 
 

På färjan fick man absolut och under inga omständigheter ta bilen med sig i hissen: