Annapannapuff

Semlor och soppa
 
 
Hur skämmer man bort barn utan ändlösa ekonomiska resurser? Ständig fråga i vårt hushåll...

I går kväll bakade jag semmelbullar fram till midnatt (tidsoptimist, javisst!) och bjöd så barnen, några av deras kompisar på hemmagjorda semlor. Min fina vän M kom och hängde i min soffa och övervakade mitt arbete med de olika beställningar på semlor. Vissa ville ha klassiska, vissa ville hellre ha sylt än mandelmassa, någon ville inte ha någon grädde och så dottern som gick längst och ville prova Malins fantastiska smörkolasås i! Ja, ja, smaken är som baken...
Sen gjorde jag potatis- och purjolökssoppa ur boken Rosendahls trädgårdscafe och är nu mätt, belåten och fantastiskt nöjd med att ha huset fullt. Och barnen somnade rätt nöjda de med:)! 
 


 
Jag har en patient
Egentligen rätt många😊, men vissa liksom fastnar, relationen blir djupare och besöken ger så mycket mer. 
 
En har jag med mig från tiden på Ekerös barnmorskemottagning. Hon var en av mina allra första patienter och vi har nu gått igenom två graviditeter, lite högt blodtryck, en hög preventivmedel och diskussioner kring livspusslet tillsammans. Hon kommer fortfarande förbi ibland, har oftast med sig vaniljhjärtan och berättar om sig själv, barnen och livet. Och hon är den enda som får dubbla påminnelser via SMS innan varje besök! En tjänst vi ännu inte har...
 
En annan är från Sydafrika och hon gillar skor, precis som jag! Hon har världens härligaste, varma leende, som alltid finns där trots så svåra bäckensmärtor att kryckor och rullstol tillhör hennes vardag som gravid. Jag har träffat i princip hela hennes släkt, besöken är ofta enormt röriga och roliga, på en salig blandning av engelska och svenska! Och trots smärtor och jättelång resväg kommer hon och hälsar på om några dagar, gravid för andra gången och jag längtar! 
 
Just idag kom Elliot och hans mamma förbi med en liten present till mig. Det är jag verkligen inte bortskämd med och det är heller ingenting jag kräver eller ens önskar! Jag brukar be om ett mailat foto på underverket, det ställer inte så höga krav på förvirrade, nyblivna föräldrar:). Men lite extra uppskattning är faktiskt ljuvligt, precis som tryffeln med fyllning av hallonmacarons var. Och i rosa burk! Friskus-te låter också enormt spännande:)! 
 

Sa jag att jag har världens bästa jobb? 
Mellofeber!
Bara 4 dagar kvar! Nu på lördag, den 1 februari, drar Melodifestivalen äntligen igång igen! Första deltävlingen sänds från Malmö och här är startfältet: 
 
1. ”To the End” - Yohio
2. ”Aleo” - Mahan Moin
3. ”Bröder” - Linus Svenning
4. ”Casanova” - Elisa Lindström
5. ”Bedroom” - Alvaro Estrella
6. ”Songbird” - Ellen Benediktson
7. ”Bygdens son” - Sylvester Schlegel
8. ”Survivor” - Helena Paparizou
 
Storfavorit i deltävlingen, ja i det stora hela också, är förra årets vinnare bland svenska folket, Yohio. Jag lägger nog mitt hopp på honom, även om Helena Paparizou också ska bli spännande!
 
 
Lördag 8 mars är det sedan final på Friends Arena och dit har jag biljetter, hurra!