Annapannapuff

Att mötas
Mitt jobb handlar om möten, om att möta olika människor i olika skeden av livet, med olika behov. Alla har vi olika förutsättningar, bakgrund, framtid, tankar och livsfilosofi och att EN barnmorska ska kunna passa alla är en omöjlighet. Jag gör mitt bästa och försöker på alla möten att hitta en passande framtoning. 
Mötena sker på olika ställen, i helgen har jag extraknäckt på BB och följt par från första steget in på förlossningen till färden hem med bebis. Annorlunda och ljuvligt! Det var så länge sedan jag var sjukhusklädd:)! Här är bildbevis av sämre kvalitet: 
Lady in white
 
I morgon väntar nya äventyr på ny arbetsplats! 

Hur nära kan man komma en älg?
Svaret är, så här nära: 
I min del av Småland finns en älgpark, Virums älgpark. Den är nu inne på sin sjunde säsong och vi har varit där sedan starten, inte alla år, men många! Närkontakt med älgar är nästan magiskt, de är så fina, lugna och STORA!!! I år finns det 12 stycken älgar i parken. 
Visst är det skyltat, men att hitta dit är inte helt lätt! 
 

En traktor drar gamla militärvagnar genom hägnet, skummigt värre! 


Vi lockar med färska sälgkvistar och titta! En tjur närmar sig vår vagn! 
 


Han hette Erik Haraldsson och lät sig väl smaka! 
 

Stina är blöt, hon simmade just en tur i hägnets damm. 
Här nosar hon på min far.


Det här är Harald, han är 7 år. Jag blev övertalad att sätta en potatisbit mellan tänderna och poff! så fick jag en stor, blöt puss av honom! (Jag hade provat det tidigare och överlevt!)
 
Här har jag två älgar i knät! 
 
Parkens senaste nytillskott är tvillingarna på bilden ovan, bara några veckor gamla! 
 
Att besöka en älgpark passar alla åldrar och jag kan varmt rekommendera ett besök i Virums! 
 
 
Sommardrink
Koncentrerad flädersaft går jättebra att frysa och får konsistensen av hård sorbet. Skär eller gröp ut lite frusen saft och lägg i vitt vin, den ger både kyla och smak! 


Fläder i vin... Det kanske blir Flin:)?!