Annapannapuff

Nyårslöften
 
Nu är det bara timmar kvar av 2015, snart börjar 2016. Det var ett tag sedan jag hade något uttalat nyårslöfte, jag tycker att förändringar snarare bör ske när de passar i tid istället för just när ett nytt år börjar. Samtidigt är ett nytt år en omstart och ett uttalat löfte väger ibland tyngre än outsagda. De senaste dagarnas händelse har fått mig att vakna och inse att livet är här och nu oavsett vad vi har bakom oss och vad vi planerar för framtiden. 
 
Jag ska under 2016: 
- bli bättre på att prioritera. Jag kommer aldrig hinna allt jag vill, men jag ska oftare ta mig en funderare på vad jag verkligen vill och vad som är viktigt för MIG. 
- njuta mer. Jag är rätt bra på det:), men bra kan alltid bli bättre. Det kan handla om att stanna upp och pausa, unna mig saker och ta hand om mig själv både fysiskt och psykiskt. 
 
Har du något nyårslöfte? Oavsett svaret på den frågan önskar jag dig ett riktigt Gott Nytt År och kanske att mina ord sått ett litet frö i ditt medvetande:).
 
Mitt 2015 del 1
År 2015 har varit innehållsrikt, minst sagt. 
 
Jag tog mig an året 2015 med nyopererad fot, gipset togs av tre veckor innan nyårsafton. Kopparfärgad paljettklänning från Ivyrevel och lårhöga mockastövlar från Nelly blev årets sista outfit.
 
Januari. Jag gick på sjukgymnastik två gånger i veckan och kunde äntligen börja jobba igen. Nu tog jag språnget på riktigt, släppte taget om min gamla arbetsgivare och gav mig ut som barnmorska i bemanningsbranschen. Det var jätteroligt! Jag hann besöka flera mottagningar och kände verkligen att jag kunde vara till nytta och att jag gjorde skillnad var jag än hamnade. Men att hoppa runt så hela tiden? Att jobba några dagar på ett ställe och inte veta hur nästa vecka ser ut, det är rätt tufft... Jag gick en systemkamerautbildning i Studieförbundet Vuxenskolans regi och blir som uppslukad! En weekend på lyxhotell i Köpenhamn hanns också med, inklusive shopping på Stöget, spa och smörrebröd.
 
Februari. Samma bemanningsföretag som jag jobbat för som barnmorska gav mig chansen att prova på jobbet som skolsköterska, något som jag haft som en tanke ända sedan jag sa upp min fasta barnmorsketjänst. Efter en teoridag och en inskolningsdag så tog jag mig an ett helt nytt jobb! Vilken utmaning! Och så kul det var! Jag gick en fortsättningskurs i fotografering och nu kan ingenting stoppa mig:)! Vi åkte till Kungsberget på sportlovet, men att stå bredvid backen är verkligen inte min melodi:(.
 
Mars. Jobbet tar mycket av min tid och energi. Sjukgymnastiken går inte direkt framåt och jag och fysioterapeuten bestämmer gemensamt att jag ska kontakta min ortoped igen. Vi drar till Trysil några dagar, en annan besvikelse. Låååång bilresa, fantastiska skidbackar, men mycket smärta. Liftsystemet är gigantiskt, varken jag eller barnen hittar här och jag måste åka med dem själv hela tiden pga sjukdom i familjen. Foten gör SÅ ont och överskuggar tyvärr de vackra vyerna, perfekta pisterna, gluhwein, bastubad och sprakande brasor om kvällarna.
 
April. På påsklovet åker vi till lägenheten i Spanien och går på poolparty. Lite svalare än vad vi är vana vid i mitten av sommaren, men ändå en härlig upplevelse! Nytt jobb och högre lön gör att jag köper investerar i två objektiv, ett macro och ett zoom.

Maj. Jag gör en sk mobilisering i narkos på min ortopeds inrådan, för att öka på rörligheten i fotleden. Lite läskigt, men det gick väldigt lätt att återhämta sig! Seglingssäsongen drar igång, hurra! Tur att vi har värmare, det är lite kallt på nätterna. Vi planerar sommaren och helt plötsligt är det bestämt, i år bilar vi till Champagne! Skolorna jag jobbar på verkar tycka jag gör ett bra jobb, jag blir erbjuden en fast tjänst! Galet! 

Juni. På jobbet får jag vara med på studentluncher tillsammans med övrig personal och se hur skolorna rustas inför årets fest: studenten. Mitt första sommarlov på väldigt många år börjar. Jag och maken bilar via Danmark, Nederländerna och Belgien till Epernay, mitt i hjärtat av Champagne. Vilken resa! Vilka upplevelser! Vilka bubblor! Vi fyllde bilen och tog vägen hem via Luxenburg, Tyskland och Polen, för att åka färja Gdansk - Nynäshamn, rätt skönt efter 400 mil i bil. Polenresan blir dock inte som tänkt, Missy blir sjuk och hamnar på djursjukhus. Förutom oro så är det en del praktiskt som måste tas om hand och jag tillbringar bilresan genom Polen och en stor del av hotellvistelsen på ett lyxigt spahotell i Gdansk med att prata med veterinärer, fatta beslut, kontakta försäkringsbolag och informera uppfödaren. Lite hemlängtan infinner sig, trots allt.


Håll ut, del två kommer inom kort! 
En vante för två
Jag och maken fick vantar i julklapp av mamma, precis sådana som jag önskat mig! Kärleksvante, sambovante, parvante eller duo-vante, kärt barn har många namn:). Tydligen ligger det en del jobb bakom, för mamma deklarerade snabbt att det här är det enda exemplaret hon någonsin tänker tillverka. 
 

Setet består alltså av en gemensam vante, som man kan hålla hand i och sedan varsin yttervante till de händer som inte möts i mittenvanten. Nu är de testade utomhus och jag älskar dem! 
 
Det känns lite vemodigt, men det här är antagligen det sista julinlägget för i år och den här julen:(.