Annapannapuff

Elegantbox
Jag måste ju testa, tänkte jag genast när den här utmanaren till Glossybox dök upp. Nu är den här, min första Elegantbox! Kan jag, som älskar Glossybox, vara opartisk? Who cares, mina åsikter behöver ju bara jag stå för:)!  
 
Förpackningen: 

Här blev jag besviken. Kanske för att jag trodde att namnet syftade just på en extraordinärt snygg förpackning. 
 
Elegantbox är en svart, kvadratiskt, kartong med rosa snöre på och EXAKT samma upplägg som Glossybox inuti, dvs rosa silkespapper och svarta, veckade pappersremsor. Så trist! Varför kunde det inte hittat på något eget! Till och med klisterlappen som håller ihop silkespappret är lika! Varför inte en hjärtformad ask? Eller en rund? Varför inte en ljusblå box med vitt silkespapperoch silvriga konfetthjärtan i? Eller något helt nytt? Överlag så har Glossybox tänkt mer på detaljer, den boxen är av bättre kvalitet, silkespapper är finare vikt, informationskortet har snyggare design. Och ja, förpackning är viktig för mig i den här typen av koncept, på samma sätt som jag gärna lägger ner tid och energi på att göra vackra paket till födelsedagar och jul. 
 
Innehållet:
Vilken härlig blandning! 

Här finns inte mycket att klaga på! Jag älskar rosa och både nagellacket och läppglanset passar mig PERFEKT! Elegantbox erbjuder inte någon kundanpassning, här får alla lika. Rättvist kan tyckas, men alla ser vi olika ut och framför allt gillar vi ju olika! Sen gillar jag inte att bara få schampo eftersom jag alltid använder balsam efteråt. 
 
1. Broaer schampo ska passa hela familjen och hjälpa vid torrt hår.Broaer är ett spansk märke jag testat tidigare i Glossybox. 
 2. Rapsodine fuktighetskräm är ekologisk produkt gjord på svensk rapsolja, tummen upp för det! Den luktar gott och lagom mycket och verkar återfukta bra.
3. Tirivoir återfuktande mask med rosenvatten och serum i är speciellt framtagen för att passa i vårt skandinaviska klimat. Den har en uppstramande effekt och lindrar torrhet. Jag testar gärna, men får lite klaustrofobi i den här typen av tygmask... 
4. Nagellack från Depend med ny formula, kallad O2. I den här serien, som är en världsnyhet, har andelen syre som släpps genom den lackade ytan ökat med 30 %. Vad innebär det då? Ingen aning, men färgen är fin!  
5. Burt's Bees lipgloss finns i 12 nyanser och min verkar heta 263. Det ger en pärlemorskimrande glans och innehåller bivax även mjukgörande oljor. Vilken positiv överraskning! Ett härligt läppglans med lagom och rätt färg, täckning och glans. Kanske en ny favorit? 
6. Sist ut ett prov på ett flytande, slitstarkt läppstift från ELLIS FAAS. Det finns i 9 nyanser, den aktuella heter Milky Lips. Riktigt äckligt, faktiskt:)! Ett stark ord kan tyckas, men titta bara på bilden!!!
 
Snyggt? Jag tycker det ser ut som en fuskblodskapsel med tillhörande reklam! Men visst, jag ska testa. 
 
Slutsats och resultat: 
Innehållet var fantastiskt bra, förpackningen en besvikelse. Är innehållet en tillfällighet? Stay tuned, jag ska få två boxar till! Glossybox känns än så länge mer genomarbetat än sin nya konkurrent, med sin genomtänkta förpackning, möjligheten till produktanpassning och sina recensioner som ger poäng. 
Priset? Elegantbox kostar 139 kr mot Glossyboxs 129 kr.

#1 - Anna

You bet I will stanna tuned på perfekt svengelska! O är det inte så att det är innehållet som räknas? Smålänningen i mig är såklart också nyfiken på hur priset på den eleganta boxen skiljer sig från den glansiga?

Svar: Oh, det glömde jag ju! Kommer, kommer!
Annapanna