Annapannapuff

Mitt liv som mamma, fru, barnmorska, skolsköterska, dotter, syster och vän.

TBT - Rehab

Publicerad 2016-04-29 15:00:00 i TBT,

April 2014. Olika tjocka vrister. En viss skillnad finns kvar idag, två år senare, men så här illa är det inte. Bilden är från första promenaden.
 
Det är två år sedan jag sprang till jobbet i högklackat och gjorde illa vänsterfoten. (Två år? Var tar tiden vägen?) Våren och sommaren 2014 bestod av värktabletter, högläge, stödstrumpa, sjukgymnastik och till en början sjukskrivning. I oktober det året opererade jag bort en pytteliten benbit som hittats med magnetkamera,  sedan fortsatte kampen för ökad rörlighet mot smärta, med myrsteg. Jag har varit sövd ett antal gånger efter det, för att kunna mobiliseras, för att ta bort ytterligare ben/broskbitar, för att skölja fotleden och för att få kortison injicerat. "Vilken tur att du inte bröt foten", fick jag höra ofta den där våren för två år sedan. Var det verkligen tur? Så här i efterhand så hade det kanskevarit bättre?! Gips, sjukgymnastik, färdig. Men livet ger ju sällan garantier, vem vet vad som hänt då:)?! 
 
Idag är jag varken besvärsfri eller smärtfri, men har lärt mig leva med det. Mitt senaste projekt, att gå massor, fungerar! För även om inte foten mår märkbart bättre av det, så gör jag det! Senare i vår/tidig sommar är det dags igen, ortopeden vill göra en ny mobilisering, dvs försöka öka på rörligheten i fotleden med våld. Fortsättning följer alltså, fast jag själv gärna satt punkt för två år sedan...

Om

Min profilbild

Annapannapuff

Barnmorska och skolsköterska med massor av funderingar. Älskar mina barn, min man och mina katter. Jag har många par skor, fotograferar mycket och gärna, läser massor av böcker, och tillbringar somrarna på segelbåt eller i Spanien. Lever på gott kaffe, bubbel och saltlakrits! annapannapuff@gmail.com Välkomna!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela