Annapannapuff

TBT - Rehab
April 2014. Olika tjocka vrister. En viss skillnad finns kvar idag, två år senare, men så här illa är det inte. Bilden är från första promenaden.
 
Det är två år sedan jag sprang till jobbet i högklackat och gjorde illa vänsterfoten. (Två år? Var tar tiden vägen?) Våren och sommaren 2014 bestod av värktabletter, högläge, stödstrumpa, sjukgymnastik och till en början sjukskrivning. I oktober det året opererade jag bort en pytteliten benbit som hittats med magnetkamera,  sedan fortsatte kampen för ökad rörlighet mot smärta, med myrsteg. Jag har varit sövd ett antal gånger efter det, för att kunna mobiliseras, för att ta bort ytterligare ben/broskbitar, för att skölja fotleden och för att få kortison injicerat. "Vilken tur att du inte bröt foten", fick jag höra ofta den där våren för två år sedan. Var det verkligen tur? Så här i efterhand så hade det kanskevarit bättre?! Gips, sjukgymnastik, färdig. Men livet ger ju sällan garantier, vem vet vad som hänt då:)?! 
 
Idag är jag varken besvärsfri eller smärtfri, men har lärt mig leva med det. Mitt senaste projekt, att gå massor, fungerar! För även om inte foten mår märkbart bättre av det, så gör jag det! Senare i vår/tidig sommar är det dags igen, ortopeden vill göra en ny mobilisering, dvs försöka öka på rörligheten i fotleden med våld. Fortsättning följer alltså, fast jag själv gärna satt punkt för två år sedan...
New in
Äntligen! Mitt gamla skal var missfärgat och direkt fult. Nu känner både jag och telefonen oss bra mycket piffigare och vårfräscha:): 
 
Känns designen bekant? By Malene Birger❤️. 

 
Varför inte champagne?
Efter svenskt kranvatten så är champagne min absoluta favoritdryck. Från att tidigare ha druckit det vid enstaka, mycket festliga tillfällen finns det nu alltid/oftast en flaska redo i kylen och även mer vardagliga händelser firas med hjälp av denna dryck. Champagne förgyller redan trevliga tillfällen och sätter lite guldkant upp de mindre mysiga. Jag dricker gärna mousserande vin överlag, helst cava, men champagne ÄR speciellt. 
Och jag är inte ensam om att tycka så: 
 

Ok, de här två livnärde sig på att framställa drycken, men de här är lite mindre partiska: 
 

(Vissa källor gör gällande att det här är Mark Twains ord)
 


Vissa bevingade ord har anonyma upphovsmän: 
 


Och visst du att det faktiskt finns en champagne-dieter?