Annapannapuff

Förebilder
 

"Har du några förebilder, mamma?", frågade sonen, 12 år, härom kvällen. Och det har jag väl...?! Det finns flera människor jag beundrar. Sådär på rak arm kom jag på Rickard Söderberg, som dagligen utstår spott och spe och mordhot för att han öppet stödjer alla människors lika rätt till kärlek och Gudrun Abascal, barnmorskan som varit med och startat två otroligt bra förlossningskliniker i Stockholm, där förlossningen ses som något naturligt och positivt.

Min man berättade senare på kvällen att han i den åldern hade två förebilder, Spindelmannen och Albert Einstein:).

Min son då? Jo, han tyckte Malala var en bra förebild, som kämpar med risk för sitt liv för att flickor ska få rätt till utbildning. Och så nämnde han också sin morfar. "Tänk att han kan så mycket om djur och natur, mamma! Och så kan han ju laga ALLT." ❤️

Har du någon förebild?

 
Retro och rött

Jag älskar min nya skolsköterskepenna❤️! Funktionen med penna i kedja är perfekt och färgen matchar skolans logotype:). Ballograf är ett svenskt märke och har funnits sedan 1945. Just den här modellen går att hitta på bland annat Designtorget och Akademibokhandeln.
 
 
Kaffets dag

Kaffetåren den bästa är
av alla jordiska drycker
Den stärker kroppen
den lyfter själen
Den går från hjässan
och ner i hälen

 

Idag är det kaffets dag. Visste du att:
- vi svenskar i genomsnitt dricker 3,2 koppar kaffe per dag, vilket ger oss en andraplats på topplistan i världen - efter Finland?
- kaffe kommer från området Caffa i Etiopien, det enda stället i världen där buskarna förekommer naturligt?
- det sägs att det var hos getter just där i Etiopien man först såg tecken på kaffets uppiggande egenskaper?
- de största producenterna av kaffe är Brasilien, Vietnam och Colombia?
- när kaffet lanserades i Sverige i slutet på 1600-talet var det som läkemedel mot diverse krämpor?
- världens dyraste kaffe heter Kopi Luwak och får sin säregna smak av att den indiska palmmårdens tarmsystem? Ja, de äter alltså kaffebären och så tas de om hand på andra sidan, liksom... En kopp kan kosta upp till 100 dollar!

 

Mitt favoritkaffe är en hemmagjord cappuccino med bönor från Gateau (90% Arabica och 10% Robusta), gjord på mellanmjölk.