Annapannapuff

Båtmat

Sjön suger och allt smakar faktiskt lite bättre på båten! Att laga mat på båten är dock en liten utmaning. Utrymmet är begränsat och kylan likaså (vi har inget kylskåp, utan kylfack med fryst mjölk och kylklampar i). Det gäller att planera, använda färskvarorna i rätt ordning och sedan ha torrvaror och konserver i slutet. Helst ska tillagningstiden inte vara alltför lång och mängden disk vara överkomlig också.

Rätten ovan är en av favoriterna hos hela besättningen. Jag fyller två tortillabröd med serranoskinka, riven ost och ruccola, steker dem i en torr panna och klipper dem sedan i bitar som liknar pizzaslices. Gott, enkelt och minimalt med disk:)! Naturligtvis fungerar det lika bra med annan fyllning, jag har bland annat testat att ha i fetaost, tomater och kycklingbitar. Vill man lyxa till det så kan man doppa bitarna i salsa, gräddfil och/eller guacamole.
 
Seglingen är över för den här gången, tre nätter är ganska lagom med fullproppad båt. Vi avslutade med en jättefin seglats hem igår och stod sedan på landbacken med lite lätt sjövingliga ben och längtade ut igen.
#1 - Isabell

Mums så gott det lät!! :)

Svar: Gott och enkelt ät en oslagbar kombination:)!
Annapannapuff

#2 - Anna

Vi hade ju kock med oss på vår kryssning och herre jösses vad jag är impad, laga mat till 25 pers på så liten yta med ett begränsat kök som dessutom rör sig, hatten av!

Svar: Tufft jobb, men säkert oerhört tacksamt! Ser fram emot att få läsa om resan!
Annapannapuff