Mitt 2015, del 2

Juli. Dags för sommarsemester i Spanien med sol, värme och god mat och härligt lata dagar. Sommarens absolut hetaste dag var vi i Granada och besökte Alhambra. Stackars Missy blev diagnosticerad med både en akut och en medfödd njurskada och dog på djursjukhuset under vår semester. Många tårar fälldes och många tröstande kramar utdelades. Jag jobbade som barnmorska i två veckor i högt tempo och njöt verkligen! 
 
 
Augusti. Segelsemester med familjen. Härliga dagar med fin segling. Tänk att jag kan så mycket!? Jag fångade supermånen på bild. Vi fiskade kräftor, maximalt mys, men minimal fångst. Jag, maken och systersonen Fredrik utmanade oss själva ordentligt och ställde upp i Stockholm Fotomaraton. Otroligt tufft, utvecklande, roligt och jag längtar redan till nästa år! 
 

 
September. Årets tredje resa till Spanien, tillsammans med min mor och far. Vi besökte Alhambra för andra gången i år och jag f9ck se granatäpplen på träd för första gången i mitt liv! Jag gjorde en ny datortomografi och ytterligare en benflisa upptäcks, kanske är den förklaringen till den dåliga rörligheten i fotleden och smärtan som kommer när jag går och står för mycket? En kollega från barnmorskeutbildingen lägger ut en bild på Facebook om att henne Siri snart ska få kattungar och helt plötsligt har jag tingat två! Med skadad pappa och dito bror blev det ingen traditionell syskonsegling i år, men en fin septembersegling blev det! 
 Oktober. Dags för andra operationen, tredje sövningen. Allt gick bra, men tyvärr tog jag i lite för mycket lite för fort och kastades brutalt bakåt. Det som skulle gå på rätt snabbt att återhämta sig ifrån blev några tuffa veckor, och inte blev jag så mycket bättre. Vi besöker kattungarna för första gången. På höstlovet letar vi svamp och stöper vi ljus i Småland. 
 November. Jag lyckas återigen bli klar med samtliga julklappar till första advent, vilket med facit i hand visar sig vara smartare än någonsin... Under Allhelgonahelgen besöker jag Skogskyrkogården för allra första gången, en magisk upplevelse. Vi hälsar på kattungarna igen, lyssnar till den enormt talangfulle och insiktsfulle Rickard Söderberg på Intiman och så är det dags för höstens enda danstävling. 
 December. Första helgen i december hämtade vi hem kattungarna, mindre än ett dygn senare låg jag inlagd med skyhöga infektionsvärden och intravenös antibiotika. Vad har jag lärt mig av detta? Jo, att det kan vara bra att lyssna på sin kropp och på sin man och att sjukdomar/sjukhusvistelser aldrig kommer lägligt. Men jag hann bli frisk till jul! Julafton var lagom av allt, glada barn, fina julklappar, god julmat och avslutades med champagne. På natten till juldagen skakades vi om skoningslöst. Ett hastigt dödsfall, en man mitt i livet, gjorde att mellandagarna förflöt på ett helt annat sätt än planerat. Fånga dagen må vara en klyscha, men ack så sant det är! Nyårsafton firade jag och maken på hotell i centrala Stockholm, själva men omgivna av människor. 
 

 
Nu är 2016 här och det känns spännande, vad ska det innehålla? 
#1 - - Anna:

Toppar och dalar, RIP Missy! O hoppas det inte blir några fler operationer eller sövningar nu framöver, alla goda ting är tre? Beundrar dig för din positiva inställning trots motgångar, tänk om fler kunde resonera likt dig, vad mycket gladare världen skulle vara!

Svar: Det funkar inte alltid, men ofta:)!
Annapannapuff

#2 - - Mina Fina Stunder:

Det är fint att du delar med dig av ditt år i bilder och ord. Kram Lena

Svar: :)!
Annapannapuff