Annapannapuff

Mitt liv som mamma, fru, barnmorska, skolsköterska, dotter, syster och vän.

Bok 1-4

Publicerad 2016-09-30 15:00:00 i litteratur,

Jag har nu läst fyra böcker ur Akademibokhandelns läsecirkel. 

Britta Röstlund, Vid foten av Montmartre. En alldeles för seg bok där tempot visserligen ökade och handlingen gick ihop i slutet, men det skedde alltför sent. En sävlig butiksägare träffar en mystisk kvinna och får ett uppdrag av henne. Uppdraget öppnar hans ögon, ger honom livslust och förändrar honom och hans liv. Paralleller löper en annan historia om en kvinnlig journalist som får ett jobb genom att utge sig för att vara någon annan...

Betyg 2/5. 

 

Jussi Adler-Olsen, Washingtondekretet. Spännande och riktigt skrämmande bok med väldigt mycket amerikansk inrikespolitik i. En samtida skildring om USA och hur vapenlagar, rädsla för terrorister och några välriktade attentat kan förändra ett land.

Betyg 3,5/5. (Det stör mig oerhört mycket att huvudpersonen heter Dorothy men kallas för Doggie! I USA? Come on!)


3. Lena Ackebo, Världens vackraste man. Två omaka systrar åker till Mallorca en vecka ihop och där den ena systern blir uppraggad av en strandcasanova första dagen. Boken är riktigt bra! Att vara syskon innebär att man delar många minnen, men dessa systrar har helt olika syn på sina föräldrarna och sin uppväxt. Den ena systern är lyckligt gift med en läkare, bor fint och har tre välartade barn, den andra har inga barn och lever med en man som i sin tur lever för sin modelljärnväg. Vem är lyckligast? Är någon lycklig?

Betyg 4/5.


4. Tove Alsterdal, Vänd dig inte om är Toves fjärde bok, men min första bekantskap med henne. Det här är en svensk spänningsroman i en för mig välkänd miljö, jag praktiserade nämligen på en rättpsykiatrisk vårdavdelning på Beckomberga sjukhus under min sjuksköterskeutbildning (90-tal) och bor idag bara kilometrar därifrån. Boken handlar om Eva, skild från Svante. En sen kväll när Eva är ute och stalkar sitt ex blir han brutalt mördad, hon själv nedslagen och dessutom misstänkt för dådet. Jag gillar boken, den känns aktuell och är riktigt spännande! Tove Alsterdal kommer jag kommer läsa mer av. 

Betyg 4/5.

Om

Min profilbild

Annapannapuff

Barnmorska och skolsköterska med massor av funderingar. Älskar mina barn, min man och mina katter. Jag har många par skor, fotograferar mycket och gärna, läser massor av böcker, och tillbringar somrarna på segelbåt eller i Spanien. Lever på gott kaffe, bubbel och saltlakrits! annapannapuff@gmail.com Välkomna!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela