Annapannapuff

Packtips inför träningsresa

Innan resan funderade jag mycket på vad man bäst packar med sig en träningsresa? Hur mycket träningskläder behövs? Byter alla om till middagen eller är det träningskläder som gäller dygnet runt? Visst spelar vädret viss roll, men de flesta träningsresor går tidig vår eller höst. Några plagg jag har levt i och tvättat flera gånger, några hade jag kunnat lämna hemma och här är nu mina bästa tips: 

- Ombytesskor. Ta med minst ett par extra träningsskor, ombyte förnöjer och är bra för fötterna. 
- Skoskavsplåster. Träning på och i närheten av en sandstrand skördar offer varje dag och skoskavsplåster räddar (om inte liv så i alla fall) semestern! Steg 1 är att packa dem, steg 2 är att alltid ha med sig dem, steg 3 att känna efter och använda dem i tid! 
Flipbelt eller liknande. Få träningskläder har plats för mobiltelefon, hörlurar, nycklar OCH småpengar, då är ett midjebälte eller någon liknande lösning oslagbart. 
- Vattenflaska. Gärna en i en skrikig färg som syns och som inte är så vanlig. På vissa pass i solen var det vattenflaskor överallt:).
- Mindre strandväska. Vissa pass låg en bit bort från hotellet och då var det skönt att ha en påse eller väska att slänga ner sina saker i (nycklar, vattenflaska, mellanmål, solskyddsfaktor, mobil etc). Samma sak om du ska till poolen och hänga där i några timmar. Eller åka på en utflykt. 
- Tvättmedel, tvättlina (jag tog presentsnöre) och ev klädnypor. Supersmart! Klädnyporna gör att du kan torka tvätt ute även om det blåser. Även om du tar med dig alla träningskläder du har så är det skönt att kunna tvätta favoriterna.
- Kontanter. I Sverige är de inte så populära, men cash is king utanför våra gränser. Många ställen tar kort men vill ha dricksen i kontanter. 
- Keps. Superbra att ha på vandringar och strandpass! 
Förgreningsdosa. Ofta behövs en mängd uttag, det ska ju laddas telefon, aktivitetsarmband, kamera, e-boksläsare och extrabatterier. Förgreningsdosan gör att du kan samla allt och ladda på ett ställe! Så smart! Min mans idé:).
- Träningskläder. När det gäller träningskläder så tränar du med stor sannolikhet i samma slags plagg som hemma, dvs är du inte bekväm i att träna i mini-shorts så kommer du inte vara det under den här resan heller! Köp gärna nytt, men ta inte med dig något som inte är provat ordentligt och helst testat IRL. Gamla favoriter är att föredra. Är du känslig eller bara försiktig (=smart) med sol, kör på tunt, långärmat. En tunn löparjacka är ett jättebra plagg, ofta har det fickor också! 
- Badkläder och träningskläder i handbagaget. Träningen började verkligen direkt när vi kom fram och ibland tar ju bagaget lite längre tid på sig... Jag packar alltid ett ombyte kläder i handbagaget, men tänkte till lite extra här. 
- Andra kläder. Alla bytte om till middagen, det är rätt skönt efter en hel dag i träningskläder. Dessutom åkte vi på utflykter och gick till lokala affärer och handlade lite. Jag gillar att klä upp mig och körde all in på smycken och skor, andra var mer måttliga:). 
 
Ta INTE med (utan kolla upp om det finns innan)! 
- Yogamatta
- Gå-stavar
- Hårfön. Finns tex alltid på hotell med fyra stjärnor eller mer. 
 
 
Minnena är underbara och även om jag just nu lider lite i sviterna av resan (vänsterfoten är överansträngd) så är jag jättetaggad på att åka igen och har redan planer:). 
 
#1 - Min Lilla Kokvrå

Vilka bra och användbara tips inför kommande träningsresa,
för jag är verkligen taggad för att göra en .
Och tack för att du gav mig ett namn på bältet, Flipbelt, som jag tänkt att jag behöver.
Nu vet jag vad jag ska leta/fråga efter :)

#2 - Floweroffame

Vilken rolig grej. Hade också gillat en sådan resa. Ha en fin fredag Kram Pernilla