Träningsresa - vad är det?

Var? Just den här jag är på nu går av stapeln knappt en mil utanför Palma, på Mallorca. Runt hela Medelhavet är det populärt med träningsresor och det går också lite längre varianter till tex Thailand. 

Vem? Jag är här med en väninna, men vi är långt ifrån ensamma, hela gruppen är på dryga 100 personer. En del åker i sällskap, en del åker helt själva. 90 % av deltagarna är kvinnor och åldersspannet är nog 25-70 år. 

Vad? Allt möjligt! Det finns många pass per dag att välja bland och gemensamt för dem alla är att de kan genomföras av vem som helst - otränad eller atlet. Om inte de passen räcker så finns ett gym med SATS-klasser också. Och ett spa. Tipset jag fått är att testa nya grejer och jag jobbar stenhårt på det. 

Hur? Vi väljer själva ut de pass vi vill vara med på, ingen föranmälan behövs. Frukost, lunch, mellanmål och middag ingår. Det finns extra utflykter och aktiviteter som inte ingår i basprogrammet, de kostar extra och måste förbokas. Jag har till exempel valt ridning på onsdag. På torsdag är det ett pass bergsvandring som gäller, för alla. Man får välja på att gå eller springa 6 eller 12 kilometer, det kommer att blir en riktig utmaning! 
 
 
Jag har ju bara varit här i två dagar, men det är ett fantastiskt sätt att resa på, ett roligt sätt att träna på och ett bra sätt att få testa nya träningsformer och testa gränser sina gränser på. Har du möjlighet, så tveka inte utan testa! 
 
#1 - - Min Lilla Kokvrå:

Låter som ett riktigt bra upplägg.
Just att ha möjlighet att prova på olika träningsformer, utan att behöva boka sig och ha allt samlat på ett och samma ställe, och i den miljön, låter verkligen lockande.
Förstår att du har svårt att stå emot och gärna vill hinna med att prova på så mycket som möjligt :)
Ska absolut boka in en träningsresa framöver. Blir nog inte i år, men nästa år...
Låter som tidig vår är bra tid för att planera in en träningsresa, med tanke på värmen.

Ha det gott!

Svar: Go for it!
Annapannapuff