Borta bra men hemma bäst

Nu är vi tillbaka i Sverige och i vardagen igen. 

Jag saknar solen och värmen, men uppskattar verkligen: 
- katterna 
- bra nätverk
- att kunna dricka kranvattnet
- mina vänner
- mitt (mina) jobb
- min crosstrainer❤️
- den obegränsade mängden varmvatten i duschen 
 
Snart helg, vilken tur:)! 

A second opinion

Igår var jag på Sophiahemmet, hos en ny ortoped. Anledningen till besöket var en så kallad second opinion. 

Beslutet att ta det steget tog jag i våras, när jag för första gången på tre år kände ett litet stråk av tveksamhet och villrådighet. Benbiten som hittades på röntgen skulle absolut tas bort och sedan inte. Först var den roten till allt ont och sedan hade den ingen betydelse och jag fick order om att skaffa skoinlägg istället. Operationen byttes alltså ut mot sulor?! Där benbiten sitter gör det ju ont! Och varför har jag aldrig fått tips om sulor tidigare, om det är lösningen? 
 
Jag är ju inte ortoped och litar på det på mesta som sägs till mig, men när inte diagnos och besvär stämmer överens så sätter min sjuksköterskehjärna igång och maler och maler... 
 
Det är ju ingen brådska, jag tränar ju på, använder bra skor och iläggssulor dagligen. Men hur ser framtiden ut? Är det så här bra jag kan bli? Finns det inget mer att göra? Är så fallet får jag väl gråta en skvätt, finna mig i det och hopppas att träningen ger resultat även på lång sikt. Eller finns det fler vägar att gå? Några andra stenar att lyfta på? 
 
Igår tog jag första steget, om en drygt månad ska jag och ortopeden ses igen. Då har han läst min journal och studerat alla mina röntgenbilder. Jag har inte fått några besked och inga fagra löften, bara ett återbesök. "Det här blir spännande", sa han när vi skiljdes åt och det tyckte jag lät positivt. 
 
Mina älskade skor❤️. Vi har gått många mil ihop (lite FÖR många periodvis) och det är dags att låta er gå i pension. Snyft! 

Glossy box - Girls just wanna have sun

 
Juliboxen låg hemma och väntade på mig efter Spanien (EFTER solresan, lite dålig timing där, från mig o Glossybox). I min box fanns: 
❤️ Sminkborsten Luxie Onyx Hair Small Contouring Face Brush från Luxie Beauty med syntetiska hår. Passar för contouring och rouge. Snygg, bra storlek och jättemjuk! Fast en borste till bronzer hade väl känts mer passande i just den här boxen? 
❤️ Krämig läppenna från Rodial i färgen Big Apple, en varmrosa nyans. Innehåller vitamin E som mjukgör och ser till att läpparna inte torkar ut. Fin färg och mjuk på läpparna, den här kan bli en favorit! Tyvärr sitter inte färgen så länge.
❤️ Bronzer no 13 från Glazel Visage. Stor och fin produkt i en varm, bronsig färg. Säkert en jättebra produkt, men jag älskar ju min Hoola bronzing powder från Benefit alltför mycket för att ens testa. Dottern testar säkert gärna! 
❤️ Handgel från Pocketfresh, luktar kiwi. Gäsp. Jag använder inte handsprit och det här är inte den första jag fått i en Glossybox. Ingen skönhetsproduk, enligt mig. 
❤️ Hydra Aloe Vera 24h Light Mousturizing Day Cream från So Bio Etic. Ett nytt varumärke i Sverige. En lätt ansiktskräm med aloe vera som lovar guld och gröna skogar utan parabener, silikoner och syntetisk parfym. Krämen är lite svår att smörja, den smälter liksom inte in huden direkt. Ingen wow-känsla någonstans. 
 
 
Jättevacker box med lite ljummet innehåll, matchar den svenska sommaren rätt bra:).