Annapannapuff

Bok 18-19, sista böckerna!

Den 31/8 tar Låna & Läs 2016/2017 slut, så nummer 18 och 19 blev de sista böckerna:

18. Det nionde brevetCatrin Ormestad. Åh, vilken bra bok! Den påminner om flera andra, men har helt klart en egen charm och stil. Jag sugs in i miljön och sällan har miljö och karaktärer stått så klart framför mig! Handling: När matriarken Lea Höijer dör, försvinner en era från den lilla ön Gräsö utanför Östhammar. Hennes son hittar en mängd brev efter henne och sakta vävs historiens trådar om och nutid och dåtid krockar. Vem är Orlando? Vem anlade branden 1955? Varför flydde Elly? Betyg 4/5.

19. Dödens skuggaJames Runcie. Huvudpersonen är kyrkoherden Sidney Chambers, numer känd från TV-serien Grantchester. Kanske få ens vet att det finns en serie böcker bakom? Hör och häpna, TV-serien är faktiskt bättre än i alla fall den här boken! På TV är kyrkoherden Sidney Chambers en roligare figur än i boken, här blir han lite för trist och lite för eftertänksam och förnuftig, en filosofisk tänkare av stora mått. I boken såväl som i TV-serien löser han gåtor, fall och mord i brittisk småstadsidyll på 1950-talet. Mysigt, men trist. Betyg 2/5. 

Nu ska jag byta till en bok jag vill behålla, den sista var ju ingen höjdare. Tänk att det bara blev 19 böcker lästa?! Jag tror det beror på flera faktorer: 

1. På sommaren har jag varit på resande fot mycket och därmed inte passerat Akademibokhandeln lika ofta.

2. Jag har läst andra böcker och då glömt att byta den utlästa boken. 

3. När jag läst ut en bok kastar jag mig oftast på en ny bok och har inte tålamod att vänta in ett byte i en Akademibokhandel.

4. Under året har jag haft två perioder av smärta och sjukskrivning som gjort mig mindre mobil. 

Nu är det dags för nya äventyr, redan nu på fredag 1/9 startar Akademibokhandelns Låna & Läs 2017/2018! För 399 kr får du låna hur många böcker du vill under ett år (en i taget) och behålla den sista. Här finns årets 55 böcker: Läs & Låna 2017/2018

Vill du se vilka böcker jag läst och vad jag tyckte om dem? 

Bok 1-4

Bok 5-8

Bok 9-12

Bok 13-17

 
#1 - Floweroffame

Vilket trevligt koncept. Jag föredrar dock ljudböcker eftersom jag har inte ro att sitta och läsa. Men med ljudböckerna är jag med och har lyssnat på många olika böcker. Ha en fin dag Kram Pernilla