Pinchos!

I kväll har vi firat Lillan som börjat gymnasiet idag! Det är verkligen helt galet att jag har en dotter som går på gymnasiet, men det får bli ett annat inlägg:). 

Hon fick välja restaurang och valde Pinchos, som är en ny restaurang här i Stockholm (öppnade i juni 2017), men som har funnits i andra delar av Sverige i flera år. Stockholmsrestaurangen är faktiskt nummer 36 i ordningen! En svensk restaurangkedja med spansk mat och cirkuskoncept, visst låter det lite skevt? Men det funkar! 
 
Bara det här att få popcorn med sig till bordet, underbart!
 
Pinchos är världens första app-restaurang och ett besök här kräver att du laddar ner deras app från AppStore/Google Play. I appen finns ALLT, menyn, drinklistan och betalningssystemet. Du blir visad till bordet av en hovmästare/servitör, men sedan är det meningen att du ska klara dig på egen hand. Du beställer alltså i appen, som sedan med hjälp av pushnotiser berättar för dig när maten och drinkarna är klara att hämtas. Det finns hjälpsam personal om du behöver assistans, men om du till exempel INTE betalar via appen så får du ingen bonus att använda vid nästa besök.
 
Fördelar:
- Om du laddar ner appen redan hemma kan du i lugn och ro gå igenom menyn i förväg. 
- Det går otroligt snabbt! Vi hade bord 17.45 och var färdiga 19.00! Maten var snabbt klar och betalningen efteråt tog ju ingen tid alls! 
- Ett nytt och annorlunda koncept. 
- God mat och bra priser. 4-5 tapas var tyckte vi var lagom. 
 
Nackdelar: 
- Lite opersonligt att beställa via en app.
- Mobiltelefonen måste ligga på bordet så att du ser notiserna, vilket är som gjort för att snabbt kolla sms, Snapchat och Facebook. 
- Mörk inredning och inga fönster, det känns som att sitta i en grotta. Kvällssolen knockade oss när vi kom ut efteråt!
 
Pytteliten planka.
 
Vitlöksfrästa räkor, yummie! 
 
Getost och rödbetor är kanske inte så spanskt, men gott! 
 
Vår gemensamma favorit: sötpotatis-pommes frites! OMG, vad gott
 
Nyfiken? Läs mer här: Pinchos
#1 - - Min Lilla Kokvrå:

Ser otroligt gott ut! Här i Norrköping har de funnits ett par år nu men jag har fortfarande inte varit där. De gånger jag tänkt gå dit har det varit fullbokat. Man måste vara ute i god tid, inget för spontanbesök direkt. Får ta och göra ett nytt försök snart igen.

#2 - - Anna:

Tycker inte alls att det låter skevt, tvärtom väldigt spännande! Kul grej med popcornen, jag hoppas för er skull att de var salta? Här tenderar de att sockra sina popcorn istället för att salta dem, oskick om du frågar mig.

#3 - - Floweroffame :

Har varit på Pinchos en gång. Trevligt och annorlunda. Gillade också sötpotatispommes. Supergoda. Visst känns det konstigt när ens barn blir stora. Vart har alla år tagit vägen? Ha en härlig helg Kram Pernilla