Annapannapuff

Julklappspel 2017
(null)
Igår kväll var det dags för det stora julklappsspelet 2017! Vi var 8 personer och det var MÅNGA paket. Vi har ingen regel för hur många paket man måste ha, utan det sammanlagda värdet ska bli ungefär 200kr. 

(null)
Vi fyllde på energinivåerna ordentligt innan och under första rundan, med kaffe, julmust och hemmagjort godis.

Årets regler: 
Fas 1. Samtliga paket läggs på mitten av bordet. Det är fullt tillåtet att känna och klämma på dem innan spelet börjar, under spelets gång ska däremot valet av paket gå fort. Vi slår sedan med två tärningar åt gången och två likadana tärningar betyder "varsågod och ta ett paket". Sen fortsätter vi laget runt till dess alla paket är tagna. Den här omgången tar oftast mellan 15 och 30 minuter. När sista paketet är taget får man öppna de paket man lagt beslag på och sedan presentera sina saker framför sig på bordet. Alla saker ska synas, inget får döljas eller gömmas. Här la vi i år till en presentationsrunda, där alla i turordning fick visa vad de fått i sina paket. Alla utom dottern, hon fick snopet nog inte ett enda paket:)! 

Fas 2. Lätt fånget, lätt förgånget... Här börjar vi med att plocka bort synliga klockor och samla in mobiltelefoner. En tidtagare får ställa in timern på sin mobil och sedan lägga den upp och ner, under omgången vet alltså ingen av oss hur lång tid som gått eller hur lång tid det är kvar. Vi bestämde oss för att hålla på i 20 minuter. Två tärningar används även den här omgången och samma sak här: två likadana tärningar betyder det att man får ta ett paket från en motspelare som har minst två paket. Har någon vid bordet bara ett paket, är den alltså säker för tillfället. Nytt för i år var också att vi bestämde att om någon slog två sexor betydde att man fick ta två paket, men från olika motspelare. 

Generella regler: Slå så fort det är din tid, tänk gärna ut ett paket eller föremål i förväg. Vi använde två uppsättningar av tärningar för att undvika viss hets. Efter avslutat spel är det fritt fram att byta saker mellan varandra, men inte under spelets gång. Man får heller inte pakta och bestämma vilka saker man ska ta/inte ta högt. Och hot är självklart inte tillåtet, inte ens mellan syskon:). 

Kvällens mest åtråvärda paket? Här hade vi i år flera saker som ständigt hoppade runt mellan oss deltagare, men framför allt lockade ett storpack Ahlgrens bilar, handkräm och läppbalsam från The Body Shop, ett bordsbowlingset och ett kilo Nutella. 
Kvällens vinnare? Jag vet inte säkert, men jag tror faktiskt det var jag! Jag kammade hem massor i sista omgången och fick det jag ville ha mest: en burk saltlakrits, ett vackert pennställ och en förpackning engångstermomuggar. Kvällens förlorare hade i alla fall ett paket och kunde därmed deltaga i den hysteriska byteshandeln efteråt, så jag tror alla var nöjda! 
#1 - Lene

Jag älskar julklappsspelet. Så roligt
Ha en fin dag

Kramar
Lene

Svar: Visst är det:)?!
Annapannapuff