En Malaga (I Malaga)

Malaga är stor, liten stad, med knappt en miljon invånare och ett rätt komprimerat centrum, här finns allt inom räckhåll.

Vad finns att se och göra i Malaga, då? Stranden är ett bra ställe att börja på. Den ligger verkligen mitt inne i staden och är riktigt fin. 
 
Till lunch kan du bege sig till den nya hamnen och äta på en av alla uteserveringar.
 
Gå sedan i palmbladsskugga genom Parque de Malaga (Malagaparken) in i Gamla Stan och sväng upp till Alcazaban, det moriska slottet som syns, byggt 29 meter över havet. När det mer kända Alhambra byggdes var Alcazaba redan 300 år gammalt!
 
Bara en bit därifrån ligger Catedral del la encarnacion de Malaga (Katedralen i Malaga), en imponerande syn!
 
I Gamla Stan ligger också Picassomuseet, Picasso föddes nämligen i Malaga, år 1881. Picasso, eller Pablo Diego José Francisco de Paula Juan Nepomuceno María de los Remedios Cipriano de la Santísima Trinidad Mártir Patricio Ruiz y Picasso som var hans fullständiga namn. Här finns inga jättekända verk, men den här skulpturen kanske du känner igen?
 
Efter Gamla Stan kommer den mer moderna stadskärnan och här ligger större shoppinggator fulla av spanskt och utländsk mode. Bland de spanska kedjorna är de mest kända: Mango,
Zara, Massimo Dutti, Desigual och Pull and Bear. De finns alla representerade i Sverige, till skillnad från: Stradivarius, Bershka, Costo Barcelona och Oysho som ännu inte har några fysiska butiker i Sverige. 
 
Värmen tär på krafterna, glöm inte att dricka mycket och stanna ofta på uteserveringar för kaffe/vin/sangria/ölpauser och/eller tapas!