Semesterlitteratur

Listan nedan är inte alla böcker jag läst i sommar utan de som fastnat och som jag faktiskt rekommenderar - utan inbördes ordning. 

Alex Schulman - Glöm mig
Jag skulle själv aldrig ha köpt boken, men fick den i sommarpresent på en av mina skolor. Boken är skriven med kärlek och självinsikt, två saker jag verkligen inte förknippar med författaren. Det är en fin skildring om kärleken till den missbrukande modern, om känslorna och hoppet som aldrig dör. 
Harlan Coben - Främlingen
Tänk att en liten lögn kan välla så mycket problem! Författaren tvistar om historien rejält, flera gånger! Du vet, så där så att det känns som om man vet precis vad som kommer att hända och så sker något helt annat. En annorlunda Coben-bok. 
Elena Ferrante - Min fantastiska väninna
När jag köpte boken på Pocket Shop så frågade jag expediten om jag skulle ångra att jag bara köpte första delen. Hon skrattade och sa ja. Hon hade rätt. Ibland drar jag mig för att läsa böcker som ALLA har läst och som ALLA lovprisar, men en shit, vad bra den här var! Jag vill läsa mer om de italienska väninnorna! Nu! 
Fredrik Backman - Björnstad 
Att skriva nya böcker efter en så monumental succé som En man som heter Ove kan inte vara lätt, men här lyckas Fredrik! Författaren är ju kungen av vardagen, både när det gäller karaktärer och beskrivningar av händelser och omgivningar! Jag ser verkligen Björnstad framför mig och lider med befolkningen. Det här kommer helt klart bli film, typ nya, moderna Änglagård?! 
Peter James - Döden kan vänta
En oväntad mustig bok där historien hoppar mellan 1920-talet och nutid. 
Jonathan Tropper - Boken om Joe
Jag har läst en annan bok av författaren och känner liksom igen mig. Han skriver medryckande och gör även små händelser intressanta. Klart läsvärd.