Att köra bil

Jag minns när jag tog mitt körkort, det är 25 år sedan i år. Känslan av frihet var ljuvlig, trots att bilen (mamma och pappas) var en ohyggligt ful, rostig och klumpig Volvo 240 herrgårdsvagn utan servo. Jag älskade att köra bil, allra helst helt själv med hög musik i högtalarna. När jag nu övningskör med min dotter ser jag glädjen i hennes ögon, hon älskar att köra bil och drömmer redan om att få köra på egen hand. 

För mig ändrades allt en junidag 2008. Jag och barnen och en katt var på väg till Småland för att fira midsommar. Jag hade bytt bil med våra vänner, lånat ut vår Volvo V70 och körde deras BMW istället. Den bilen var mycket mindre än vår, men det löste sig eftersom de hade en takbox. Ovan vid bilen, takbox, smal 2+1-väg, vind från sidan!? Vilken faktor det var som fick bilen ur balans vet jag inte, men bilen krängde plötsligt till, hamnade i mitträcket där den vänstra sidan och stora delar av underredet revs sönder innan jag fick stopp på bilen och kunde rulla in på en lastbilsparkering vid sidan av vägen till tonerna av Markoolios Ingen sommar utan reggae. Allt gick bra, ingen skadades det minsta, förutom bilen - den var obrukbar (och kostade en förmögenhet att laga).
 
Allt gick bra, men min lust att köra bil är sedan den dagen som bortblåst. Jag spänner mig vid all bilkörning på landsväg, får lätt huvudvärk och kommer ofta på mig själv att ha axlarna uppe vid öronen. 2+1-väg är värst, jag tycker det är för smalt när det är räcken på båda sidorna vägen och koncentrerar mig så att jag skakar. Jag vågar (väljer att) inte köra bil med takbox. Ett billigt pris kan tyckas och det är helt sant, men jag saknar ändå glädjen som försvann.
 
#1 - - Lene:

Usch vad hemskt för er. Tur att alla klarade sig. Bilen är materiella ting även om det kostar en del.
Det är som med när man ramlar av cykeln eller hästen. Det är bara på det igen. Inte så lätt alltid, men det är tyvärr det enda som hjälper mot skräcken över att behöva göra det igen.
Ha en fin dag

Kramar
Lene

Svar: Du har rätt och kör bil gör jag ju, fast jag är rädd:(.
Annapannapuff