Blixt och dunder

Jag är åskrädd. Jag avskyr åska och har så gjort så länge jag kan minnas. Min mamma tror att det är hon som traumatiserat mig, en sommar för många år sedan. Vi var ute med segelbåten (hög mast+skärgård+åska=dålig kombination) och det började åska en sen kväll. Jag och min bror låg och sov när mamma väckte oss och drog oss över berget i hällregn, till en närliggande motorbåt. Själv är jag tveksam till om det var en utlösande faktor, men vem vet? Min bror som är några år yngre än jag är inte åskrädd. På segelbåten är åska fortfarande som mest läskigt.

Det finns fördelar och nackdelar med hög mast...

När barnen var små kämpade jag hårt med att behålla lugnet när det åskade, resultatet? En är åskrädd och en är det inte. 

Vad är jag rädd för då? Jag vet inte, men det är mullret som fyller mig med skräck, inte blixten. Ofta får jag höra, men åskväder som är så vackert att titta på?! Jag förstår principen och jag har faktiskt kunnat sitta på terassen i Spanien och tittat på blixtar i horisonten, över Afrika, utan att må dåligt, antagligen för att det var för långt bort för att höra. Ett av de värsta åskvädren jag upplevt var just i Spanien, när det åskade från flera håll och ljudet rullade över vattnet. Sonen och jag höll varandra sällskap den natten. 

Jag har provat att sätta mig i bilen, ställt mig i duschen och satt på mig hörlurar med hög musik, det sista fungerar bäst. Helst drar jag ner rullgardinen eller kryper ihop under täcket också. Som nu. Tillägg: Läste just på Aftonbladet.se att Håkan Hellström just tog en (ofrivillig?) paus pga åskan: Håkan Hellström avbröt sin konsert på Stadion

#1 - - Lene:

Så olika människor upplever saker och ting. Jag älskar åska (till viss del). Jag är definitivt inte rädd för det men jag har stor respekt för det. När min syster och jag var små satt vi hos mormor och morfar (dem bodde precis bredvid oss) i ett rum som hade fönster på flera håll. Där satt vi i en speciell soffa som vi kallade banansoffan (den var formad som en banan) och tittade ut genom fönsterna och räknade sekunderna mellan blixtarna och smällarna. Det var så mysigt.
Ha en fin dag

Kramar
Lene

Svar: Lite mysigt men läskigt!
Annapannapuff

#2 - - Floweroffame :

Jag håller lite med dig. Åska och blixtar är inget som jag längtar efter. Tycker också det är läskigt. De säger att sitta i bilen är det säkraste. Vet inte om det stämmer. Ha en fin dag Kram Pernilla

Svar: Bilen är ett säkert ställe, men man måste ju ta sig dit:)...
Annapannapuff

#3 - - Anna:

Jag tycker det kan vara rätt mysigt jag, så länge jag inte är på sjön eller i skogen eller så.