Annapannapuff

Melodifestivalfinalen 2017

Nu är det slut för i år. Eurovision finns visserligen kvar i maj, men det är ju en helt annan tillställning. 

Resultatet: Det blev alltså Robin Bengtsson med låten I cant go on
 
Slutresultat: 
1. Robin Bengtsson
2. Nano
3. Jon-Henrik Fjällgren feat. Aninia
 
Svenska folkets röster: 
1. Nano
2. Wiktoria
3. Robin Bengtsson
 
Jurygruppernas röster: 
1. Robin Bengtsson
2. Nano 
3. Mariette
 
Aldrig tidigare har folkets trea vunnit med hjälp av internationella jurygruppen. Visst, jurygrupperna har gett oss bättre placeringar i Eurovision, men är det allt? Hur ska SVT fortsättningsvis få oss att röst, rösta, rösta, när vi bara har halva makten i slutänden? Jag tycker lite synd om alla som röstat på Nano. Och jag hoppas att artisten själv kan ta till sig att han var folkets favorit och känna sig nöjd med det. Sammantaget var det ingen som stack ut i årets final, det var otroligt jämnt. Det gjorde tävlingen svårtippad och lätt att påverka för jurygrupperna. 
 
Mellanakterna: Högt och lågt, som tidigare. När ska kvalitén på skämten höjas? Varför sjunger bara David Lindgren, när Sverige är fullt av schlagerstjärnor som lätt skulle kunna fylla scenen med show, glitter och glamour? Förra året förgyllde Justin Timberlake finalen, i år Zara Larsson. Hemmasnickrade svenska låtar mot världsartister, det blir lite snett...
 
Melodifestivalen 2017: Inget kanonår, men ändå många bra låtar. En jämn final. Återigen lyckas tre bra programledare bli töntiga på scenen. Återigen tas en världsartist in till finalen och blir årets snackis. Mot Ukraina. 
 
Årets throwback: Året var 2014 och det gick ett specialchartrat Schlagertåg från Centralstationen ut till den nya arenan Friends Arena. Jag och barnen var supertaggade❤: