Favorit i repris - tomatmarmelad

Jag minns faktiskt inte hur jag vågade göra den första gången, jag måste ju nästan ha fått smaka den någonstans, tomatmarmelad låter ju lite.... udda. Men, den smakar och doftar verkligen fantastiskt och gör sig otroligt bra till de flesta ostar! Jag tror att jag hittade receptet i en broschyr från Dansukker, men deras hemsida fungerar inte just nu så jag vet inte om det finns kvar. Allt kokas i 30-35 minuter, sedan kan man göra ett marmeladprov för att se om konsistensen är rätt, men med syltsocker blir det sällan fel. Just igår hade jag ingen lime hemma så marmeladen blev ännu lite sötare, inte mig emot! 

Ingredienser: 
1 kg skållade tomater
1 kg syltsocker
1 påse saffran
1 vaniljstång
1 lime

(null)

(null)
Marmeladen fick den sedan förgylla vår lördagkväll, till bubbel och brie❤️.