Annapannapuff

Melodifestivalen 2018
(null)

Idag klockan 11.00 släppte SVT årets programledare för Melodofestivalen 2018. Återigen berättade SVT något ALLA visste, så särskilt spännande var det ju inte. Är då David Lindgren det bästa och mest spännande vi har i Sverige, när det gäller bred underhållning? Nja, lite trist val är det väl, även om han är en jätteduktig artist. Jag är dock glad att han får leda allt ensam, att slå ihop olika individer drar ofta ner dem samtliga. 

Visste du förresten att Melodifestivalen röstats fram till den tredje viktigaste ritualen i Sverige? Efter födelsedagar och midsommarafton! 

Vilka som tävlar i 2018 års version är ännu höjt i dunkel, med ett undantag: Stiko Per Larsson, årets vinnare av Sveriges Radio P4s lamdstäckande talangjakt P4 nästa. Han blev ockdå den som fick bonuserbjudandet om att tävla i Melodifestivalen med motiveringen:
"Med en stor dos charm, stabil närvaro på både scenen och i sitt artistiska uttryck har juryn beslutat att erbjuda Stiko Per Larsson en plats i 2018 års Melodifestival". Noteras bör att de som tidigare tävlat i Melodifestivalen och kommit från tävlingen P4 Nästa aldrig tagit sig längre än första deltävlingen...

Allt börjar den 3 februari i Karlstad och slutar den 10 mars i Friends Arena, Stockholm. Däremellan besöks Göteborg, Malmö, Örnsköldsvik och Kristianstad (ny!). Biljetterna till finalen släpptes igår och sålde slut på 20 minuter. Nej, jag köpte inga, nu för tiden tycker jag TV-soffan och en fjäderboa runt halsen räcker bra.