Annapannapuff

YSMR 2017 - en sammanfattning
Resan är slut och vi är hemma i verkligheten igen, med bara minnen och träningsvärk kvar. Igår kväll var det dags för crawlkursens omgång nr 2, ingen vila här, inte! Näsklämman gjorde sitt, jag svalde mycket mindre vatten! Däremot glömmer jag fortfarande andas så fort jag får upp farten... Förbättringspotential finnes!! Efter crawlen var det bara att kasta sig iväg på ett dansklubbsmöte, men vad gör man inte för att få krama om helgens dubbla B-klass youth-vinnare? 
Lång dag? Jajamensan! I morgon ska jag vila ut på jobbet. 

(null)
En bildlig sammanfattning av resan. Nedan följer en skriftlig: 
 
YOUR SPARKLING MOMENT RETREAT 2017: 
För vem? Vi var 19 deltagare, kvinnor och män och (jag gissar nu!) i åldrarna 25-65 år. Vissa av deltagarna tränade regelbundet, andra knappt alls, någon använde det här som en nystart. Här fanns alltså allt från glada amatörer till urstarka träningsnarkomaner, som gärna stöttade och gav tips. Träningen var också uppbyggd så att alla kunde vara med. Alternativa övningar visades och vi uppmanades att alltid röra på oss, även om en övning blev för svår eller tuff. Dessutom är ju allt frivilligt! Jag skulle inte säga att resan är till för ALLA, men för de som gillar träning, utmaningar och vill testa något nytt! - oavsett ålder, kön och träningsvana. 

Varför? Träningsresa i en liten grupp blir mer intimt. Vi lärde alla känna varandra i alla fall lite grann och kunde därmed peppa och pusha varandra. Stämningen var smått familjär, men med respekt för våra olikheter. Vissa sökte ständigt sällskap hos andra, några höll sig lite på sin kant. 

Skillnaden? Jämfört med större träningsresor är naturligtvis utbudet av träning inte lika stort, här handlar det mer om kvalitet än kvantitet. Samtidigt får du lite personlig feedback här, just DU syns och dina knäböj rättas till perfektion. Du kanske inte kan gömma dig i gruppen, men det är ingen som ställer frågor om du väljer att hoppa över ett pass eller lägger dig längst bak på yogan, med en filt över huvudet:). 

Några tips? Jag skulle rekommenderar att du försöker få igång i alla fall lite träning några månader innan en sådan här resa, för att du ska få ut så mycket som möjligt av den. Träningsvärken dag 3 var inte att leka med:)! 
Åka själv eller med en vän? Fundera på vad du har fokus på, vad vill du få ut av resan? Står nya bekantskaper högst upp på listan, åk absolut själv! Själv hade jag med mig maken, min trygghet här i livet, vilket var perfekt för mig. Jag ville fokusera på träningen, vila däremellan och ha med någon som jag kunde tigga massage av på kvällarna:). Dessutom är min man min naturliga broms, något jag behöver då och då. Han ser hur jag mår och vet ofta om jag har ont i foten innan jag själv har fattat det. 

Något mindre bra? Jo då. Det regnade när vi landande i Malaga förra onsdagen, det hade jag verkligen inte tänkt mig. Och en gång tog ananasen slut på frukostbuffén! 
Skämt å sido är det faktiskt svårt att komma på något negativt. Jag hörde att vissa önskade att resorten hade legat mer centralt, närmare folkliv och shopping och visst, en strand lite närmare hade ju suttit fint (5 kilometer bort). Men sammantaget hade jag det så oförskämt bra att det vore synd och skam att klaga.

Foten då? Foten är lite öm, men vi är kompisar för tillfället, inte alls som efter träningsresan i våras. Jag har lärt mig känna av signaler bättre och så har väl alla timmarna på crosstrainern och mina 100.000 steg i veckan haft någon effekt!? 

Sammanfattningsvis, en fantastisk resa med extra allt! 


#1 - Min Lilla Kokvrå

Jag har svårt att tolka om du är nöjd med resan eller om den bara var så där. Du skrev att du skulle på yogaresa i din kommentar hos mig men det verkade vara en mycket mer varierad och ganska krävande träningsresa.
Kanske du själv trodde att det skulle vara mer fokus på yoga?
Hur som helst tycker jag att resa tillsammans för att träna verkar vara ett trevligt koncept men jag reser nog helst i stor grupp och smälter in i mängden, så ingen behöver kommentera om jag smiter ifrån eller hoppar över något pass ;)

Hoppas du får en skön och avkopplande dag på jobbet i morgon :)

Svar: Jag är supernöjd!!! Bara yoga hade nog inte fungerat för mig, utan det här upplägget med yoga blandat med hårdare fysisk träning var en fantastiskt bra kombination!
Annapannapuff