110 dagar kvar

Om 110 dagar är det julafton! Ja, jag erkänner, jag har faktiskt handlat lite julklappar redan. Häromdagen blev jag lite nyfiken på årets julkalender i SVT, vad ska ta över stafettpinnen efter succén Selmas Saga? Jo, Jakten tidskristallen

"När onda krafter planerar att stanna tiden dagen innan julafton visar det sig att tre barn är de enda som har förmågan att resa till universums mitt och stoppa detta. För om tiden stannar blir det ingen julafton!
Asrin, Lima och Max går på den mytomspunna internatskolan Framtidsakademin, en skola för unga med unika egenskaper. De kan inte tro sina ögon när de upptäcker att professor Styregaards tråkiga matematikprogram egentligen är ett hemligt projekt som ska rädda världen.
Barnen är världens sista hopp. Tiden är på väg att stanna och ta slut och de är de enda som kan färdas till universums mitt för att förhindra detta. Men resor i universum är inte så lätt som professor Styregaard trodde. Portalen de färdas i är komplex och det är extremt lätt att hamna fel. Kommer barnen att lyckas före julafton?"
 
Årets kalender beskrivs som ”ett spännande och juligt sci-fi-äventyr” och startar om endast 87 dagar.