Champagneprovning, repris!

(null)
 
Instruktionerna var enkla: 
Ta med en flaska bubbel som du tycker väldigt mycket om och gärna har en personlig relation till samt passande mat/tilltugg. 
(null)
Första flaskan ut var en Lanois och till den serverades små snittar med anklevermousse och färska lingon på. Utsökt! 
 
(null)
Flaska nummer två hade jag valt. Jag valde att bjuda på champagnen Castellane, ett av de champagnehusen vi besökte på vår resa i Champagne 2015. Vi blev så besvikna på bemötandet hos en del champagneproducenter och just Castellane omfamnade oss verkligen, ett härligt minne! Till den bjöd jag på en fiskgryta med lax, torsk, räkor och musslor:   (null)
 
Tredje flaskan var en prosecco, direktimporterad från Italien, resultatet av ett spontant vingårdsbesök . Helt ok för att vara en prosecco. Till den bjöds det på jordgubbar, blåbär och fyra olika sorters choklad, mjölkchoklad och mörk choklad med kakaohalt på 70%, 75% och 85%.
 
Sist ut var maken. Han bjöd på en söt Veuve Clicquot, dvs gula änkan och serverade baklava till - en perfekt kombination! 
 
(null)
En av flaskorna serverades på prov i två olika glas samtidigt, ett klassiskt tulpanformat champagneglas och ett vinglas med raka kanter. Vilken skillnad! Det luktade mycket mer ur champagneglaset, bubblor hölls kvar längre och smaken framhävdes bättre! 
 
(null)
En fantastisk kväll!