Annapannapuff

Balcon de Europa
Mitt i Nerja ligger en utskjutande udde som heter Balcon de Europa, Europabalkongen. Här samlas människor året om för att titta på den vidunderliga utsikten över Medelhavet. Balcon de Europa är byggt på en gammal fästing, La Bateria och två av dess kanoner finns kvar än idag. 

(null)

I december 1884 drabbades Nerja och närliggande områden av en större jordbävning. När den spanske kungen  Alfonso XII några månader senare kom för att besöka katastrofområdet sägs han ha stått längst ut på udden och utropat: "Det här är Europas balkong!". Statyn på bilden står ute på balkongen och föreställer kungen, i naturlig storlek. 

(null)
(null)
(null)
(null)
(null)

Området runt balkongen sjuder av liv, här finns massor av barer, caféer, glassbarer och restauranger. Härifrån utgår också flera shoppinggator. Följ vilken gata du vill, håll dig till ena sidan. Vänd sedan tillbaka och följ motsatta sidan tillbaka till balkongen, så enkelt att till och med ett barn klarar av det:). 

(null)
Här har jag placerat familjen på en av barerna medan jag själv springer runt och fotograferar:). 


#1 - Lene

Så underbart vackert. Man blir helt hänförd av allt det vackra.
Jag förstår att du trivs där och att ni köpt en lägenhet där. Mitt hjärta bankar dock för Italien (norra delen). Det är paradiset för mig. Har dock ingen lägenhet eller så (än kanske jag ska säga, man vet aldrig) men med husvagnen kommer man långt.
Ha en fin dag

Kramar
Lene

Svar: Precis, man ska aldrig säga aldrig:)!!
Annapannapuff