Annapannapuff

Glass som godis
Jag är ju ingen glassfantast, men visst blir jag nyfiken när 88:an och Piggelin kommer som godis! Igår kväll var det provsmakningsdags. Vi var 4 i juryn och rätt eniga. En av jurymedlemmarna (sonen) ansåg dock att glass alltid kommer vara glass och därmed godare. 

(null)


Först ut var 88 Bites, en stor besvikelse. Visst känns smaken från glassen igen, men den smakar alltför sött och dessutom lite unket. Till och med konsistensen är konstig, någonstans mellan chokladbit och kola, lite degig. 

(null)

Piggelin Drops var klart godare! Smaken känns igen och de hårda sugtabletterna passar bra till. Lite surt i mitten förhöjer smaken ytterligare, de här är riktigt bra om man gillar klassisk, hårda karameller. En av mina första tankar var att de borde vara perfekta att göra shots på - jag minns ju 90-talet:)! 

Jag hittade båda påsarna på Pressbyrån. 
Boktips - Victoria
(null)

Titel: Victoria
Författare: Daisy Goodwin
Förlag: Printz Publishiing
Originaltitel: Victoria
Utgivningsår: 2016
Översättning: Maria Store
Antal sidor: 443

Det här blir min sista bok ur Akademibokhandelns Låna & Läs 2017/2018  och således den jag behåller.

Victoria handlar om den 18-åriga flickan som blev Englands drottning och hennes första år på tronen. Det här är tjej med skinn på näsan och rätt moderna tankar och idéer, jag gillar henne verkligen! Tydligen finns det en TV-serie med samma namn, den är mitt nästa mål. Boken är historiskt intressant och jag har till exempel lärt mig att det är tack vare drottning Victoria vi idag traditionellt gifter oss i vitt. Jag rekommenderar den egentligen till alla som gillar att läsa, den är både underhållande och utbildande. Språket är lätt och den röda tråden tydlig, det känns verkligen som om jag kommer Victoria nära. 
 


Födelsedagsfest!
(null)
Idag fyller min systerson år. Han heter Fredrik, men det fick bli en förkortning, pga för få F i min lightbox:)! 

Vi åt löjrom på chips till förrätt, löjligt enkelt och lika löjligt gott: 
(null)

Till huvudrätt hade han önskat sig skaldjursrisotto, men den fastnade aldrig på bild. Födelsedagstårtan, däremot, den blev fotograferad. Det blev min och barnens favorit från Gateau, Limecheesecake med dinkelbotten: 

(null)
(null)
...och så blåste han ut de 23 ljusen❤️. 

Våra middagar är alltid så härligt högljudda! Det diskuteras vilt, allt från kärlek och beteenden på sociala medier till det stundande valet, tjafs blandat med allvar. Ofta sjungs det och ibland blir det en spontan dans till det. Just i kväll var vi 2 stycken 44-åringar, en nybliven 23-åring, 2 stycken 17-åriga tjejer och en lite ynklig 14-åring med feber, en perfekt kombo!