Annapannapuff

Internationella kattdagen
Jag drömde om mina egna katter i natt, en mardröm, jag var ute och reste med dem. En tappade jag bort helt (Lexi), en kom med hem (Chili) och en blev fast i Australien (Siri), där de vägrade skicka tillbaka henne med hänvisning till hennes höga ålder. När jag vaknade pratade jag av mig med maken och vi kom fram till att jag har lite hemlängtan och lite dåligt samvete över att de är bortlämnade så lång tid, trots att jag vet att de lever loppan i J:s stora villa med musfylld källare. De är inte med mig och det är mig de är präglade på. Och jag på dem❤️. 

 
Sen fick jag höra att det var internationella kattdagen idag! Mina damer och herrar, får jag lov att presentera världens finaste katter (helt subjektivt:), allas katter är bäst - ingen protest):

CHILI
(null)
(null)
Chili är en kastrerad hankatt född i september 2015 och kom till oss i december samma år. Chili är den mesta katten:). Han väger nästan 6 kilo och är ändå inte överviktig (enligt veterinären), han är bara stor! Han är nog inte längsta katten i Sverige, men att se honom sträcka ut sig på golvet - imponerande! Vårt lilla lejon är dock en äkta fegis, han är grymt rädd för dammsugaren! Och skator. Och humlor. Hos mina föräldrar i Småland är han utomhus och verkar gilla det, han följer ofta sin syrra hack i häl, men han är alltid den som kommer in först och fortast och skulle nog helst sitta i en dörröppning. Tryggast och bäst mår han i badrummet, där är han kung. Han gosar helst genom att stångas och drar sig undan när det kommer mycket människor på besök (mycket = fler än två) eller när det blir stökigt hemma. Favoritintressen? Spana efter mat i köket, här har han utvecklat en teknik där han slänger upp en tass på köksbänken och drar den längs med, i hopp om att lyckas få ner lite skinka eller annat gott. Han gillar också att leka, stor som han är och försöker ofta få igång sin syster och tant Siri. Han är en riktig buse, klättrar högst upp på hyllor och dörrar och öppnar och tömmer gärna byrålådor - bara för att han kan! 

SIRI
(null)
(null)
Siri, min Siri. En kastrerad honkatt av okänd ålder, antagligen runt 13-14 år. Hon har bott hos oss sedan oktober 2010. Hon var då (för tillfället?) hemlös och valde ut mig bland många andra och bestämde att det var hon och jag nu. Och jag som aldrig skulle skaffa innekatt... Siri är en underbart mysig personlighet, en målsökande missil som hoppar upp i knät på den som behöver henne mest. Hon spinner högt bara du rör henne och älskar uppmärksamhet, hon försvinner minsann inte för att de kommer folk på besök, hon byter bara knä lite oftare:). Barnen tar henne med sig in på sina rum när de är lite ledsna eller extra trötta och somnar mer eller mindre på henne. Hon ligger kvar och spinner dem till sömns, med en småbarnsförälders tålamod. Hon gillar makrill i tomatsås och att sova, ställen med bra komfort och bra utsikt är hennes favoritplatser. Hon springer gärna utomhus i Småland på sommaren och har fångat både möss och småfåglar, så SÅ gammal är hon inte:). 

LEXI
(null)
(null)
Lexi är syster till Chili och således också född i september 2015. Hon är en kastrerad honkatt och den här prinsessan är en riktig livsnjutare, ingen kan se så avslappnad ut som hon! När hon vill gosa ropar hon högt och kommer springandes och det är då det gäller, inte när DU vill utan när HON säger till. Hon är lite överviktig på mitten, vilket är konstigt eftersom de dels bara får dietfoder och dels att hon aldrig äter direkt ur skålen utan petar ur torrfodret med tassen innan hon äter upp det. Hon kryper gärna in i skåp och lådor och lägger sig, vilket gjort att vi letat efter kattskrället mer än en gång - för att sedan hitta henne ihoprullade och djupt sovandes. Hon uppskattar verkligen utelivet på somrarna och stannar gärna utomhus hela natten, för att sedan fram på morgonkvisten jama högt på trappan för att jag ska vakna och släppa in henne, fort! Lexi älskar fluffiga filtar och man kan locka henne till sig med en filt av rätt material i knät:)! Hon leker snällt med sin bror men markerar tydligt när han tar i för mycket, han är ju väldigt mycket större. Snäll, men inte mesig, så skulle jag beskriva henne! 

(null)
Mina pälsklingar❤️