Annapannapuff

Rosa äppelmos
(null)

Det blev äppelmos i år! Vi satsade på att göra det i lite mindre skala än tidigare år, evetuellt kan det bli en omgång till på någon av de senare äppelsorterna, helst Aroma. Jag är osäker på sorten, Gravenstein? Så här såg trädet ut i våras: 

(null)
Äppelblom 11 maj 2018. 

Så här gör jag äppelmos:
1. Skölj äpplena och dela dem i mindre bitar. (null)
(null)

2. Lägg äppelbitarna i kallt vatten med lite askorbinsyra i, för att förhindra att de blir bruna.  
3. Koka äppelbitarna mjuka, det brukar räcka med några minuter. 
4. Dags att använda Assistenten, denna fantastiska uppfinning! Jag gillar slätt äppelmos och använder därför en passertillsats som inte bara ger moset rätt konsistens, utan som dessutom separerar ut allt skräp, dvs skal och kärnhus. 
(null)

5. Tillsätt önskad mängd socker och koka moset i några minuter. Sockermängden är alltid svår att beräkna, det beror ju jättemycket på vilken äppelsort som används, smaka! Ska moset frysas brukar det behövas lite mer sötma. 
6. Sist, när moset svalnat lite, tillsätter jag Atamon, så att moset får längre hållbarhet. 
Det mesta moset fryser vi in i plastpåsar. Det tinar snabbt och på så sätt har vi "färskt" äppelmos hela vintern. Receptet blev en blandning mellan Per Morbergs äppelmos och grundreceptet på äppelmos i min gamla trotjänare Vår Kokbok

Sen kommer den mindre roliga biten, att röja upp i köket efteråt. Äppelmos är klistrigt som bara den! Vi testade om det blev roligare med varsitt glas bubbel och se - det blev det:)! Liten sliten var jag efteråt, men det var det värt när jag i morse fick rosa äppelmos på gröten❤️. 
(null)#1 - Floweroffame

Med lite bubbel går det mesta bra. Sågad moden ser ut. Jag brukade koka äpplemos när barnen var små. Nu var det länge sedan. Ha en fin dag Kram Pernilla

Svar: Kladdigt, men fantastiskt gott är det verkligen!
Kram Anna
Annapannapuff

#2 - Lene

Åhh wow vad gott det ser ut. Du är så duktig och huslig med sådant. Jag var det förr, men sedan jag blev sjuk är jag inte det. Men det gör inget. Jag gör annat ändå så..
Ha en fin dag

Kramar
Lene

Svar: Riktigt gott och väldigt kladdigt:), jag älskar sånt pyssel!
Kram Anna
Annapannapuff