Annapannapuff

Veckan som gått (vecka 31, 2018)
☀️ Tänk att barnen varit här en vecka nu, tiden går verkligen fortare med dem! 
☀️ Vi har mest hängt på olika stränder, men även hunnit med att vara vid poolen och haft en halv shoppingdag
☀️ Sonen har fått hänga på det lokala gymmet några gånger, det gör honom riktigt lycklig. Jag hade dessutom släpat med mig några burkar makrill i tomatsås hemifrån, det gav också många pluspoäng. Tänk att båda mina barn älskar det, precis som jag! Världens bästa mellanmål, gott, nyttigt och mättande! Maken försöker stötta, men han ser oftast lite lätt illamående ut när vi öppnar en burk:). 
☀️ Första grillningen på stranden, check! En magisk kväll❤️. Vi har grillat hemma på altanen flera kvällar, inget grillförbud här inte. Luftfuktigheten är rätt hög här, antar att det är en bidragande orsak till att det inte är så torrt som det ser ut att vara?! 
☀️ Varmt? Jadå, runt 30 grader varje dag! Solen steker och det är riktigt varmt, men vi har ju semester och anpassar oss och våra aktiviteter efter vädret. Malaga är snäppet varmare än lilla Nerja och norrut (Barcelona) och i mitten av landet (Madrid) är det verkligen galet hett! I Spanien är allt mycket mer anpassat för värme än i Sverige, AC är vanligt och många affärer och officiella inrättningar har stängt under de varmaste timmarna, så kallad siesta. De flesta mindre städer och byar är verkligen helt öde mitt på dagen! När solen har gått ner kommer människorna fram igen och sena middagar är det vanliga - många restauranger öppnat inte förrän tidigast 19.00. 
☀️ Igår kom min Spanien-bonusdotter O och hälsade på! Hon bor nära oss i Bromma OCH här i Spanien och är en gammal dagiskompis till dottern. Hon har varit här i Nerja sedan hon var liten och har lärt oss hur mycket man kan pruta, var man hittar bästa marknaderna och tipsat om roliga restauranger och affärer - en riktig guldklimp, som jag hoppas vi får se mer av den närmaste tiden. 
☀️ Ett av tipsen från O är den lilla svenskbutiken Hemlängtan, här i Nerja. Här finns svensk kaffe, Bregott, fryst löjrom, gräddfil, saltlakrits och ostbågar, en riktig guldgruva alltså:)! Det är rätt dyrt, men vill man lindra hemlängtan så kan det kanske vara värt några extra euros? Eller så hoppar man det, njuter av det som finns och tar seden dit man kommer. Vi lägger oss lite mitt emellan och tar helst det bästa från båda länderna, varför kompromissa:)? 
☀️ Idag, söndag åker F hem:(. Vi har verkligen vant oss vid att ha honom här och han kommer lämna ett stort tomrum. Tur att vi snart ses i Sverige❤️! Vi tog vägen hem via Malagas strand, så vackert! 
(null)

☀️ Det första jag hörde när vi klev ur bilen i Malaga var fåglar som sjöng JÄTTEHÖGT! Så här färggranna var de: 
(null)
(null)