Annapannapuff

Födelsedagsmys
Igår blev jag väckt av skönsång och fick paket, kaffe, bakelse på sängen, vilket ljuvligt sätt att starta dagen på! Lite senare kom min syster och mina två systersöner på brunch och vi hamnade tillsammans vid köksbordet där vi blev kvar i många timmar.  Det kom lite fler gäster och stundtals var det rätt trångt och högljutt runt bordet, sånt gillar jag! 
(null)
Vi bjöd bland annat på kallskuret, ostbricka, äggröra, nybakade scones, frukt och naturligtvis julgodis. 

(null)
Till det fick man välja mellan kaffe, mimosa (bubbel blandat med apelsinjuice) och blåbärssmoothie. Naturligtvis gick det bra att inte välja, utan smaka allt:)! 

Kvällens middag var vald av mig, röding med romsås och ris eller blomkålspuré till. Till det drack vi champagne. Jag hade verkligen en härligt skön dag, från början till slut, med massor av gott och fina presenter: 


Jag fick ett nytt stativ, vilket gjorde mig så lycklig! Min förra så kallade monopod, ett enbensstativ, försvann på dans-SM i våras och jag har saknat det MASSOR. Det är lätt (500 g), går att fålla ihop till nästan ingenting och ger ändå ett bra stöd för min kamera även med största zoomobjektivet. Mitt nya är snäppet modernare än mitt gamla, så jag har bytt upp mig lite:). 

(null)
Mamma och pappa hade tydligen uppfattat att jag önskade mig örhängen från Caroline Svedbom:). De här fick jag, de heter Loop earrings och är enligt mig helt perfekta , enkla, stora och supersnygga! 

(null)
Barnen hade köpt världens vackraste och gosigaste tofflor från Uggs❤️. Precis vad jag behövde, jag lånar dotterns varma tofflor mest hela tiden...

Så, nu blir det full fokus på jul och lååååångt kvar till nästa födelsedag. Tänk att jag hunnit bli 45 år, smått omöjligt att förstå var tiden tagit vägen:)! 

Veckan som gått, v 49 2018
⭐️ En bättre vecka, äntligen! Ryggen är stel, men smärtan just nu mer hanterlig, woho! 
⭐️ Sömnen är fortfarande sisådär, trots mindre smärta. Nu pågår en utvärderingsprocess, jag ska testa Melatonintabletter! Melatonin är ett hormon som i kroppen produceras i tallkottkörteln och gör oss sömniga. Det är visserligen mindre potent än traditionella sömntabletter, men å andra sidan helt utan deras biverkningar. 
⭐️ På jobbet har jag äntligen börjat ordentligt med läsårets hälsosamtal, de samtal en skolsköterska på gymnasiet erbjuder alla i åk 1. Det är fantastiskt givande, helt klart en av de roligaste (och viktigaste) arbetsuppgifterna jag har! 
⭐️ Det blev ingen gospelkonsert för oss, sonen kom hem sjuk samma dag och har varit däckad sedan dess, förkyld, hostig och febrig med ont i halsen:(. 
⭐️ Jag har varit tillbaka hos min fantastiska fysioterapeut Cecilia, som är så otroligt bra på att stötta, motivera och peppa mig. Nu ska jag gå på sjukgymnastik hos Stockhom Spine Center ett tag, men jag släpper henne aldrig helt, det är hon alltför värdefull för❤️. 
⭐️ I fredags flög dottern med partner till Oslo för ställa upp i sin första danstävling utomlands. Konkurrensen var stenhård, men de verkat ha haft roligt och samlat erfarenhet och inspiration i mängd. Igår kväll landade de sent, helt slut och superhungriga. 
⭐️  I lördags var det dags för den årliga julgodisfabriken att öppna. Shit, vad vi slet, min ena systerson och jag! 4 sorters godis ligger nu färdigt i fina burkar, en sort hamnade direkt i soporna.
⭐️ Den 9:e december är min dag, i dubbel bemärkelse: jag firade nämligen både namnsdag och födelsedag igår! 
⭐️ I går var det andra advent och bara 15 dagar kvar till jul.
(null)

Godis är gott!
Nu är köket äntligen återställt, efter många, långa timmars godistillverkning. Trött? Det är bara förnamnet:)! Tur att jag fick sällskap och assistans av ena systersonen, jag hade aldrig orkat själv! 

Först gjorde vi smält vit choklad med krossade polkagrisar på, så kallade polkabräck. Busenkelt och en otroligt god smakkombo. 
(null)

Sen gjorde vi brända mandlar. Vi gjorde dubbel sats direkt eftersom det inte går att sluta äta dem när man väl börjat:). Och jag skållar inte mandlarna, jag gillar smaken med skalen kvar! 

En annan favorit är saltlakritsfudge, med turkisk peppar i. Tyvärr hittar jag inte ursprungsreceptet längre, men jag har som tur är en bild på det i mobilen. Det är typ som receptet ovan, men med vit sirap istället för ljus och med vit choklad i istället för mjölkchoklad. Min favorit, den är helt oemotståndlig! 
(null)

Nytt för i år var en variant av snickers, med bland annat jordnötssmör, kokos och cornflakes i. 
(null)
Så här såg de ut "nakna". Sedan täcktes jag den med ljus choklad och ringlade lite mörk choklad över som dekoration. I receptet görs en kaka, som skärs i bitar, medan jag gjorde bars. Goda, men mättande som en mindre middag:). 

Mintkyssar, då? Två försök blev det, båda rätt misslyckade. Jättegod smak, men jag hann aldrig få dem snygga innan de stelnade. I år har jag ju en sockertermometer, vad ska jag skylla på då?
(null)
(null)