Annapannapuff

Godis är gott!
Nu är köket äntligen återställt, efter många, långa timmars godistillverkning. Trött? Det är bara förnamnet:)! Tur att jag fick sällskap och assistans av ena systersonen, jag hade aldrig orkat själv! 

Först gjorde vi smält vit choklad med krossade polkagrisar på, så kallade polkabräck. Busenkelt och en otroligt god smakkombo. 
(null)

Sen gjorde vi brända mandlar. Vi gjorde dubbel sats direkt eftersom det inte går att sluta äta dem när man väl börjat:). Och jag skållar inte mandlarna, jag gillar smaken med skalen kvar! 

En annan favorit är saltlakritsfudge, med turkisk peppar i. Tyvärr hittar jag inte ursprungsreceptet längre, men jag har som tur är en bild på det i mobilen. Det är typ som receptet ovan, men med vit sirap istället för ljus och med vit choklad i istället för mjölkchoklad. Min favorit, den är helt oemotståndlig! 
(null)

Nytt för i år var en variant av snickers, med bland annat jordnötssmör, kokos och cornflakes i. 
(null)
Så här såg de ut "nakna". Sedan täcktes jag den med ljus choklad och ringlade lite mörk choklad över som dekoration. I receptet görs en kaka, som skärs i bitar, medan jag gjorde bars. Goda, men mättande som en mindre middag:). 

Mintkyssar, då? Två försök blev det, båda rätt misslyckade. Jättegod smak, men jag hann aldrig få dem snygga innan de stelnade. I år har jag ju en sockertermometer, vad ska jag skylla på då?
(null)
(null)

 #1 - EVELINA

Vad gott med eget julgodis, men jo det blir ofta större projekt än man tänkt sig när man väl sätter igång! Brukar också vara helt slut efteråt, men det brukar vara värt det, mums!

Svar: Ja, godis är gott:)! Och det lär förhoppningsvis räcka fram till jul!
Annapannapuff

#2 - Lene

Det förstår jag att du är trött. Jisses vad ni varit flitiga. Det ser supergott ut.
Ha en fin måndag

Kramar
Lene

Svar: Bara onyttigheter och sånt är ju gott😜!
Annapannapuff