Annapannapuff

Lite bokrea
(null)

Årets bokrea går inte till historien i min bokhylla. Det blev tre Agatha Christie-deckare, nyutgåvor , precis som planerat - ingenting mer. Det känns lite konstigt, för bara några år sedan var bokrean något jag verkligen längtade efter! Jag förberedde mig minutiöst och behövde ofta en mindre buss för att ta mig hem:). Tiderna förändras, eller jag? 


Inför Andra Chansen
På lördag tänker jag inte titta. Dels är jag bortbjuden, dels tycker jag inte att det är tillräckligt intressant. Tävlingen går av stapel i Kristianstad och trots flera år av högljudda protester så blir det dueller även i år. Viktigt att komma ihåg för dig som inte blir nöjd med resultatet på lördag är att det hittills bara hänt en gång att en låt från Andra Chansen vunnit tävlingen (Robin Stjernberg You), dvs det är högoddsare som slåss om de sista platserna. Att Andra Chansen får 4 platser av finalens 12 är lite underligt. Vissa bidrag fick säkert mycket flera röster än andra i deltävlingarna och här ställs de slumpmässigt (?) mot varandra. Ja, ja, nog med gnäll, så här ser startfältet ut på lördag: 
(null)
(null)

Duell 1:
Margaret In my cabana - Moncho Cuba Libre
Annapannapuff tipsar: Moncho, mest för att jag inte gillar alternativet.

Duell 2: 
Renaida All the feels - Olivia Eliasson Never Learn
Annapannapuff tipsar: Renaida

Duell 3:
Felix Sandman Every single day - Mimi Werner Songburning
Annapannapuff tippar: Jaha, två bra låtar mot varandra. Hm... Jag tror på Felix, men gillar verkligen Mimis låt också. 

Duell 4: 
Sigrid Bernson Patrick Swayze - Mendez Everyday
Annapannapuff tipsar: Mendez

Så här ser oddsen ut:
(null)


Lördagen efter, den 10/3, är det dags för final, här i Stockholm, på Friends Arena. 
Annapannapuff ❤️ Sophiahemmet?
Det började på ett av mina besök på Sophiahemmet i höstas. Det ösregnade och jag hade (min jättefina, rosa) regnrock på mig. Gummistövlar hade jag tyvärr inte, jag  har svårt att gå i, de är för platta. Sista biten vräkte det verkligen ner och jag minns att jag tänkte "Bara en bit kvar nu", när jag korsade Valhallavägen. När jag väntar på grönt ljus vid sista övergången så ropar någon "Backa!", men jag reagerar för sent och blir fullständigt dränkt av en förbipasserande bil, jag står nämligen vid en gigantisk vattenpöl. Jeansen och skorna tog mest stryk men det stänkte ända upp i ansiktet! Besöket låg i början av en arbetsdag, så jag gick med dyblöta skor och byxor resten av dagen och fick aldrig riktigt upp värmen...

Idag var det dags igen. Stockholm är under belägring, det snöar och blåser och är attans kallt, 13 minusgrader just nu. Hur det känns i vindbyarna kan ni ju tänka er, det sägs att en sekundmeter sänker temperaturen med en grad och idag blåser det hårt! Jag klädde mig varmt och tog till och med termokjolen på mig idag. När jag kom till exakt samma ställe, där jag korsar Valhallavägen, så tog vinden i och piskade mig med snö från luften och från marken. Snön hade hunnit lägga sig i drivor vid vägkanten och det kändes som om jag var ute på en polarexpedition! 
(null)
Bildbevis. 

Historien upprepar sig, jag blev så frusen av den korta promenaden att jag fortfarande inte tinat upp - flera timmar senare! 
Inte blev det bättre av att ortopeden jag skulle träffa hade "lite förseningar pga vädret", heller:)(. Efter 1,5 timmar bad jag om en ny tid och tog mig till jobbet istället. På fredag ska jag tillbaka till Sophiahemmet och jag tror jag tar bilen!