Annapannapuff

Annapannapuff ❤️ Sophiahemmet?
Det började på ett av mina besök på Sophiahemmet i höstas. Det ösregnade och jag hade (min jättefina, rosa) regnrock på mig. Gummistövlar hade jag tyvärr inte, jag  har svårt att gå i, de är för platta. Sista biten vräkte det verkligen ner och jag minns att jag tänkte "Bara en bit kvar nu", när jag korsade Valhallavägen. När jag väntar på grönt ljus vid sista övergången så ropar någon "Backa!", men jag reagerar för sent och blir fullständigt dränkt av en förbipasserande bil, jag står nämligen vid en gigantisk vattenpöl. Jeansen och skorna tog mest stryk men det stänkte ända upp i ansiktet! Besöket låg i början av en arbetsdag, så jag gick med dyblöta skor och byxor resten av dagen och fick aldrig riktigt upp värmen...

Idag var det dags igen. Stockholm är under belägring, det snöar och blåser och är attans kallt, 13 minusgrader just nu. Hur det känns i vindbyarna kan ni ju tänka er, det sägs att en sekundmeter sänker temperaturen med en grad och idag blåser det hårt! Jag klädde mig varmt och tog till och med termokjolen på mig idag. När jag kom till exakt samma ställe, där jag korsar Valhallavägen, så tog vinden i och piskade mig med snö från luften och från marken. Snön hade hunnit lägga sig i drivor vid vägkanten och det kändes som om jag var ute på en polarexpedition! 
(null)
Bildbevis. 

Historien upprepar sig, jag blev så frusen av den korta promenaden att jag fortfarande inte tinat upp - flera timmar senare! 
Inte blev det bättre av att ortopeden jag skulle träffa hade "lite förseningar pga vädret", heller:)(. Efter 1,5 timmar bad jag om en ny tid och tog mig till jobbet istället. På fredag ska jag tillbaka till Sophiahemmet och jag tror jag tar bilen! 

#1 - Min Lilla Kokvrå

Bara bilen är uppvärmd. Annars är det nog sak samma ;)
Kalla bilar är inte roliga...

Ha en bra dag i snålblåsten :)

Svar: Helt sant, det får bli taxi!!
Annapannapuff

#2 - Lene

Här snöar det jättemycket (skånska mått mätt då alltså) och fortsätter så. Hela Sverige är "lamslaget".
Ha en fin dag.

Kramar
Lene

Svar: Snart dags att gå i ide, en arbetsdag kvar först bara:)!
Annapannapuff