Annapannapuff

Inför Melodifestivalens deltävling 3
På lördag är det dags för deltävling 3 i årets Melodifestival, den här gången från Malmö. Idag släpptes en minut av alla låtar och de här artisterna tävlar:

Martin AlmgrenA bitter lullaby
En stark låt med kraftfull text. Versen känns väldigt bekant, men jag kan inte komma på vilken låt den liknar... Om Martin har bra utstrålning på scen kan den nog nå fram och gå vidare. Ser Martin bekant ut? Det beror antagligen på att han vann Idol 2015.

Barbi Escobar - Stark
Barbara "Barbi" är en ny bekantskap för mig. Låten, med svensk text, är inte speciellt bra, den lyfter liksom inte. 

Moncho - Cuba libre
Den här killen är alltså en svensk rappare och en del av musikgruppen "Löst folk" Låten är ingen av mina favoriter, den låter som något Panetoz skulle kunna ha gjort, minns ni Efter solsken kommer värsta regnet från Mello 2015? 

Jessica Andersson - Party voice
Nja, här är jag osäker. Låten är väl ingen höjdare, men Jessica är en bra artist och kanske kan få den att lyfta? Jessica är med i Mello för sjunde gången och det är faktiskt 15 år sedan hon var med för allra första gången, som en del av duon Fame, och vann med låten Give me your love

Kalle Moreus & Orsa Spelmän - Min dröm
Åh, jag älskar Kalle Moreus❤️, han är så otroligt duktig musiker och verkar genuint trevlig. Det här är en fin låt, nästan lika fin som min gamla favorit Underbart från Melodifestivalen 2010. Då mötte hans låt förresten Jessica Anderssons I did it for love i Andra Chansen (och han blev utslagen), nu möts de igen:). 

Dotter - Cry
Den här låten förbryllar mig, den lyfter liksom aldrig. Samtidigt är den är favorittippad, så den kanske är bättre IRL? Dotter heter Johanna Maria Jansson och var en av låtskrivarna till Mariettes A million years.

Mendez - Everyday
Den här är är bra, en riktigt klassisk latinodänga! DJ Mendez, som han kallade sig tidigare, har varit med Melodifestivalen två gånger tidigare, 2002 och 2003. Han har bott i Chile de senaste åren, med fru och sex barn. 

Annapannapuff tippar: 
Direkt till final: Martin Almgren & Mendez 
Till andra chansen: Dotter & Jessica 

Så här ser oddsen ut på braodds.com:
(null)