Annapannapuff

Central park
Inget New York-besök är fullständigt utan ett besök i Central Park, men vad är det då som gör just den här parken så speciell? 

(null)
Den är verkligen en grön oas. Ok, lite mer på sommaren än på vintern, jag erkänner:). Men att stå bland träd och buskar och se skyskraporna resa sig mot horisonten är häftigt, oavsett årstid! Parken är dessutom rätt stor, hela 3,4 kvadratkilometer. 
(null)

(null)
(null)
Djurlivet. Parken sjuder av liv även på vintern. Här finns trastar, ekorrar, duvor, gråsparvar och så hästar...

(null)
(null)
Hästskjutsarna. Visst tillhör de stadsbilden, men minns ni hästen som kollapsade här i somras? En fullt frisk häst, som fått tillräckligt med mat, vila, vatten och skugga klarar absolut att dra en vagn i några timmar... Nej, ingen hästskjuts för mig. Däremot pratade jag en stund med Dante här på bilden. 

(null)
Broarna. Under just den här bron hade en massa fåglar samlats för att utnyttja det öppna vattnet. I kanterna fanns det lite is och just när vi gick förbi kom NYPD (polisen) och plockade bort några galningar med selfiesticks från isen. Det finns en stor skridskobana en bit längre in i parken, hoppas de omdirigerades dit. 

(null)
(null)
Kommersen. Det är mysigt med alla försäljare längs med stigarna! Här säljs tavlor och foton med motiv från staden och parken, en del är själva konstnärer och ritar gärna av dig. Här säljs också New York-klassiker som kringlor, kanderade mandlar och korv. 

På sommaren blir utbudet i parken ännu större: man kan man hyra rullskridskor eller en häst att rida på, jogga flera mil längs promenadvägarna eller ha picknick på en gräsplätt. Restaurangen The Boathouse är en klassiker, deras brunch på helger är riktigt (och välförtjänt!) populär. De hyr också ut kajaker och roddbåtar. Har du tur så kan du kliva rakt på en konserter, en teater eller ett tivoli!