Annapannapuff

Inför Melodifestivalens deltävling 2
Snart är det dags igen, på lördag är det delfinal 2 i årets Melodifestival. Jag har lyssnat på den minut av bidragen som släpptes idag och tyckt till. I Göteborg tävlar:

Samir & Viktor Shuffla
Låten låter som en mix av deras tidigare bidrag och därmed är refrängen riktigt catchy. Att killarna inte är några mästare på varken att sjunga eller att dansa och att texten är intetsägande, kommer antagligen inte att ha någon betydelse. Den hör låten kommer gå bra på lördag, vare sig vi vill eller inte. 8-10-åringar kommer älskar den och det är de som röstar, det vet vi! 

Ida Redig Allt som vi sa
Ida låter som en speedad Veronica Maggio, det här är verkligen ingen bra låt! Ida Redig är sångerska (som jag aldrig hört talas om?) och bosatt i Göteborg, 30 år gammal. 

Jonas Gardell Det finns en väg
Jonas har själv förklarat att hans låt blivit uttagen till Melodifestivalen de senaste SJU åren och han tycker den är så fin att han nu väljer att ställa upp. Visst är den fin, den låter lite som en psalm - men det här är ju helt fel forum! 

Margaret In my cabana
Apropå intetsägande texter så sjunger Margaret  "Let’s go ape in my cabana"... Nej, det här är ingen hit, varken låten eller artisten är särskilt bra. Margaret är en polsk sångerska, inhyrd av låtskrivarna. Skumt? Ja, lite va?

Stiko Per Larsson Titta vi flyger
Låtar på svenska blir ofta lite töntiga, som den här med en gitarrspelande, blek Håkan Hellström-kopia. Stiko Per vann en tävling i radio, "P4 Nästa" och blev därmed direktkvalificerad till Melodifestivalen. Bidragen från den tävlingen har hittills aldrig ens gått vidare till Andra Chansen...

Mimi Werner Songburning
Den här gillar jag! Helt ok låt, med en riktigt medryckande refräng, heja Mimi! Mim var med i Melodifestivalen 2016, är låtskrivare och utbildad musikalartist men kanske mest känd för att vara Brolles flickvän. 

LIAMOO Last breathe
Bästa refrängen! Tyvärr rappar han verserna, men det blir kanske en cool kontrast? Startfältets starkaste stjärna! Bakom Liamoo döljer sig Liam Cacatian, vinnaren av Idol 2016. 

Annapannapuff tippar: 
Direkt till final: Samir & Viktor och LIAMOO
Till andra chansen: Mimi, sen helst ingen mer...

Så här ser oddsen ut hos spelbolagen:
(null)
#1 - Lene

Men jisses jag vet ju knappt vem någon av dem är. Samir & Viktor är jag så trött på så de hoppas jag verkligen inte går vidare, men det kommer de att göra. Som du säger, direkt kvalificerade. Jonas Gardell tycker jag inte har i Mello att göra som sångare iaf så han tycker jag inte ska gå vidare. Det är faktiskt bara dem jag vet vem det är. LIMAOO har jag inte en susning om. Har inget ansikte på artisten ens. Nåja, det blir nog bra. Jag kommer nog att lyssna på låtarna sen är det bra.
Ha en fin dag och en mysig helg.

Kramar
Lene

Svar: Bra tanke, jag skriver till lite info om artisterna! Sen är det bara att lyssna och njuta;)!
Annapannapuff