Annapannapuff

Mitt liv som mamma, fru, barnmorska, skolsköterska, dotter, syster och vän.

La Cueva de Nerja

Publicerad 2018-07-31 17:00:23 i fotografering, resor,

(null)
Alla mina bilder är tagna med mobiltelefon, blixt är strängt förbjudet. 

(null)
(null)
Idag har vi turistat! 

La Cueva de Nerja (Nerjagrottan) är helt välförtjänt solkustens mest besökta turistmål och ligger i den lilla byn Maro, strax utanför Nerja. Grottan upptäcktes 1959 av fem unga killar som jagade fladdermöss och öppnade för allmänheten 1960. Det fantastiska med det här grottsystemet, som är Europas största, är dels höjden - över 60 meter på sina ställen och dels att det är en av de äldsta bosättningarna vi känner till, här bodde människor för 15-20.000 år sedan!

Visste du att:
- Nerjagrottan finns med i Guiness Rekordbok, här finns världens högsta stalaktit, 32 meter hög?
(null)

- i grottan finns en scen och här har bland andra José Carreras och Monserrat Caballe sjungit? Här nere hålls en årlig festival som hyllar sång och dans. 
- logotypen som används för grottan är en av grottmålningarna inuti, en bergsget: 
(null)

- grottmålningar inte visas för allmänheten pga av de svårbekämpade alger som sprids där vi människor farit fram i grottan?:
(null)

- endast en fjärdedel av den över 7 km långa grottan visas idag för allmänheten?
- utgrävningar pågår kontinuerligt?
- flera djurarter som lever i grottan är helt unika för just den här platsen?
(null)

Jag har faktiskt besökt grottorna tidigare, men helt glömt vilken makalös upplevelse det faktiskt är! Turen tar ca 45 minuter och en elektronisk guide på engelska ingår. Med på turen är också en livs levande guide, som håller ihop gruppen och ser till att vi stannar på det ställe den elektroniska guiden talar om. 
(null)

Det tar mindre än en timme att åka hit från Malaga, åk hit om du kan! Man känner verkligen historiens vingslag och temperaturen i grottan är riktigt svalkande, 19-22 grader:). 
(null)
(null)
(null)
Om

Min profilbild

Annapannapuff

Barnmorska och skolsköterska med massor av funderingar. Älskar mina barn, min man och mina katter. Jag har många par skor, fotograferar mycket och gärna, läser massor av böcker, och tillbringar somrarna på segelbåt eller i Spanien. Lever på gott kaffe, bubbel och saltlakrits! annapannapuff@gmail.com Välkomna!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela