Mamma Mia, vad jag längtar!

På fredag är det äntligen dags för ett event jag längtat efter i månader! Vi är ett stort gäng som ska på Mamma Mia-maratonafton! 

Först är det Mamma Mia! Sing-a-long. Jag älskar sing-a-long-föreställningar, energin är verkligen på topp! Och att få sjunga ut högt är bland det bästa jag vet, ni vet så där helt utan hämningar och pretentioner Senast jag var på sing-a-long var det filmen Sound of Music, en helt sagolik tillställning:)! Så här skriver  Bio Rio om eventet på fredag: "Filmen som baserades på ABBA-musikalen blev en enorm succé när den hade premiär 2008. I år, när den fyller tvåsiffrigt, och uppföljaren precis släppts, vad passar då bättre än att dessförinnan återuppleva och sjunga med i det här lyckopillret till upplevelse? Ta på dig dina bästa semesterkläder, fly hösten och följ med till den grekiska ön Kalokairi där Björn & Bennys klassiska låtar alltid finns inom en armlängds avstånd!
Värmer upp publiken och ser till att vi tar i ordentligt under föreställningen, gör musikalartisten Nils Axelsson, känd från Stockholm Stadsteaters musikal T rollflöjten 2.0 och revyn Prata högre Karin. I vår medverkar han även i musikalen Äventyret Aladdin."

Efter en kortare paus är det dags för oss att se uppföljaren, Mamma Mia 2, "Here we go again" som har premiär nu på onsdag, 18/7. 
(null)

Jag hoppas och tror på en magisk afton i goda vänners lag och i ljuvlig högsommarvärme och kommer nog ha svårt att somna natten innan:)! 


Veckan som gått (vecka 28, 2018)

☀️ Veckan började med sol och värme i Småland, där vi egentligen skulle ha seglat men istället fick hänga hos mamma och pappa, på grund av min onda rygg. 
☀️ Vi firade pappas födelsedag lite i förväg på Pinchos i Västervik, med lunch för 10 personer mellan 9 och 75 år. Der blev en succé, födelsedagsbarnet gillade konceptet och barnen och barnbarnen likaså:)! Min favorit var friterad halloumi, pappas favorit var helt klart: 
(null)

☀️ Tillbaka till Stockholm, där vi alla längtade efter lite olika saker. Vissa längtade efter att få hänga med vänner och sitta vid datorn, någon efter långa duschar, andra efter kaffemaskinen och AC:n.
☀️ De senaste dagarna har faktiskt ryggen varit liiiite bättre, finns det kanske hopp?! Jag försöker hålla i mig och inte ta ut för mycket i förskott, bara öka promenadtider och träningsdosen lite. 
☀️ Vi konsumerar en hel del pesto här i familjen, så i veckan gjorde jag egen  Vilket genidrag! Det var lätt att göra och SÅ mycket godare än köpt! I kylskåp håller den egengjorda ca en vecka, 
(null)

☀️ Fotbolls-VM är nu slu, snyft. I går hejade vi fram Belgien till en hedervärd bronsplats och idag spelades finalen mellan Kroatien - Frankrike. Det var en rolig match med mänga mål och visst kändes det rättvist att Frankrike vann, trots att jag hoppades på Kroatien. Mbappé fick göra mål, 19 år gammal spelar han VM-final och gör dessutommål, det ni! 
☀️ Veckan avslutas på en lokal restaurang, för idag fyller islänningen, vår inneboende/granne år! 
(null)
Efterrätt åt vi hemma i J:s trädgård, kalastårta med blåbär och hallon. Det blev något färre ljus i tårtan än de antalet åren han fyllde, men det är ju fortfarande eldningsförbud:). 

Garderobsutmaning - dag 2

Ny dag, nya möjligheter! Dagens plagg är en långklänning: 
(null)

Det här är en gammal favorit som jag använde flitigt för några år sedan och sedan slutade använda helt. Kanske tröttnade jag på den? Eller tyckte jag den såg för sliten ut? Visst ser man att den är använd, men den är fortfarande jättefin och är absolut värd en plats längre fram i sommargarderoben! Let’s try it on!