Annapannapuff

Gazpacho
(null)
...är en spansk, kall, grönsakssoppa - en perfekt rätt dessa varma dagar! Den är också perfekt när skafferi och kyl ska tömmas inför en resa, insåg jag idag. 

Jag tog det jag hade hemma och det räckte till två portioner, i stora glas:
- tomaterna jag hade hemma var 8 stycken små och en stor. 
- två salladslökar.
- en gurka.
- en paprika.
- en vitlöksklyfta.
Skålla tomaterna, skala dem och finhacka den. Skala gurkan och finhacka den. Finhacka paprikan och finhacka/riv ner löken. Finhacka/pressa ner vitlöksklyftan. Blanda allt och tillsätt en skiva bröd (för strukturen), jag tog en limpskiva utan kanter. Finfördela med mixerstav eller i en matberedare. Tillsätt ca 0,5 dl olja och någon matsked vitvinsvinäger, eventuellt vatten om du vill ha den mindre fast. Jag kryddade sedan med salt, peppar och grön tabasco. 
(null)
Gott, enkelt och nyttigt! Och visst är den rätt vacker också? Garnera med något grönt, ett blad bladspenat eller lite basilika, kanske? 

#1 - Lene

Jag ska vara ärlig och säg att jag har aldrig smakat gazpacho. Men din ser verkligen god ut. Ska kanske testa det. Tack för receptet.
Ha en fin dag

Kramar
Lene

Svar: Hemmagjord är (som vanligt) snäppet godare, testa vet jag! Otroligt gott och mättande i värmen och nyttigt som bara den:)!
Annapannapuff