Annapannapuff

Hej i värmen!
Jag gillar vädret! Visst är det si och så med aptiten, svårt att dricka tillräckligt och svårt att ta sig för och orka göra något, men jag trivs och njuter! Det beror naturligtvis på att jag inte jobbar och är rätt fri om dagarna. Dessutom har vi en AC som hjälper till att svalka ner lägenheten om kvällen och en stor fläkt vid sängen. Visste du förresten att det är helt omöjligt att få tag på en fläkt just nu? Lagren är tömda över i princip hela Sverige! 

Jag läste om en kvinnlig bloggare som blivit enormt hatad för att hon skrev att hon älskar vädret just nu och att hon önskade att "det får aldrig försvinna". Folk (mestadels anonyma, förstås) blev rabiata och kallade henne för än det ena fula namnet än det andra, allt för att hon skrev att hon personligen gillar vädret och önskade att det skulle stannar kvar lite till. Att gilla sol och värme är INTE synonymt med att INTE sympatisera med landets bönder i den värsta torkan på många år. Det betyder inte heller att man INTE bryr sig om gamla och sjuka som lider i värmen! Det innebär INTE att man INTE bryr sig om sjunkande grundvattennivåer eller den knastertorra naturen som medför hög brandrisk runt om i landet. Och inte kan man heller dra parallellen att personen därmed hånar de brandmän som dygnet runt kämpar med okontrollerade bränder. Hon gillar bara värmen, ok?! 
Jag hoppas Sverige får ut något av den här värmeböljan, som just nu ser ut att fortsätta månaden ut. Många arbetsplatser är odrägligt varma, kanske blir det äntligen en genomgång av ventilationen, så att nästa sommar kan bli mer dräglig? Kanske kan foderbristen få till samarbeten över osannolika gränser, så att bönder och djurägare kan känna sig mer trygga om/när det blir en sådan här sommar igen? Och visst kan vi alla bli bättre på att snåla med dricksvatten och grilla med mer respekt?

(null)
Stay safe! #1 - Min Lilla Kokvrå

Man blir ju bara så trött...
Varför ska folk alltid tolka och förvränga vad man säger till något helt annat än vad man egentligen menar?? Suck!!

Svar: Just nu kan de väl skylla på värmen:)!
Annapannapuff

#2 - Lene

Ja du min vän, jag kan inte mer än hålla med dig i allt du skriver. Jag älskar också värmen och min kropp mår så bra i smärtan när det är så här varmt länge. Jag önskar också att den kunde fortsätta ett bra tag till, men för det är det inte sagt att jag inte har medlidande med de som verkligen lider i värmen, de som jobbar, bönder, natur, djur. Naturligtvis gör jag det. Men JAG trivs med det. Låt mig göra det och låt alla andra som gillar det gör det. Det är ju som tjejen skrev, deras (och min) personliga åsikt och det måste man få ha. Men det får man inte i Sverige idag tydligen. Tragiskt att folk ska bete sig på det sättet. Det är faktiskt de som skriver så som borde skämmas och tänka en gång extra. Ha en fin fredag.

Kramar
Lene

Svar: Lite eftertanke är bra ibland, innan man reagerar:)! Kram
Annapannapuff