Annapannapuff

I min strandbag
Jag älskar ju stråkorgar, så det blir oftast en sådan. Ett krav är att väskan ska ha tillräckligt långa axelband så att den går att bära på axeln. Helst ska den också ha ett fack som går att stänga med dragkedja, men det går ju att lösa med en stor, fristående, necessär eller liknande. Min strandväska är alltid en sandfri zon, pga min kamera och gud nåde den som glömmer det! Handdukar, badkläder och strandleksaker som tex bollar och cyklop finns i andra korgar. Min väska river ingen i ostraffat, men man tryggt stoppa ner sin telefon i den. Sen skiljer sig ju packningen lite om jag sitter i solen i parken utanför huset en liten stund, eller planerar en heldag på playan. 
(null)

 • Solskyddsfaktor. Min favorit sedan flera år är Eucerins transparent sunspray SPF 30. Den används av hela familjen, skyddar bra, torkar snabbt, återfuktar huden och fläckar inte ner kläder. Till ansiktet använder jag  Rituals protection face cream SPF 30 eller 50, den fungerar utmärkt och doftar amazing! (Jag har även en bodyskrubb och en after sun lotion från samma serie). För mig är det en självklarhet att använda en solkräm som är framtagen just för ansiktet, det tycker dock inte alla i familjen är lika viktigt:).
 • En eller flera saronger. Jättebra att ha som extra solskydd, som kudde och som  klädesplagg. 
 • Solglasögon. Jag bär oftast Polaroid , men ibland lite mer fancy bågar (som årets favoriter från Plain Vanilla och Carolina Gynning) och ibland marknadsfynd från Spanien. 
 • Solhatt. Jag bor i hatt soliga dagar! Det fungerar utmärkt att läsa i skuggan från den, den skyddar håret från solen och ger ansiktet lite extra skugga. 
 • E-boksläsare. Min är från Sony.
 • Kamera. Det är ju alltid när kameran INTE är med som det saker händer! Jag har den skyddad i ett extra fodral eller i kameraväskan. 
 • Dricka. Vill jag ha något extra gott så blir det Sprite Zero i Sverige, Citron Fanta Zero i Spanien. Det händer också att en och annan kall Starbucks cappuccino eller skinny latte slinker ner också. De är laktosfria, för den som undrar och finns på mer välsorterade ICA-butiker eller i Pressbyrån. 
 • Solstol. En liten, lätt och bärbar är ett måste för tanter med onda fötter och/eller ryggar:). Årets kap kommer från Jysk och heter Varberg. Min spanska variant har till och med en axelrem, supersmart! 
Vid längre soldagar tillkommer: 
 • Vatten. En stor PET-flaska vatten är bra att skölja bort sand och salt från ömtåliga ställen med, en vana som sitter i från småbarnsåren. Sen går det ju alldeles utmärkt att dricka också:).  
 • Salt. Vid lätt uttorkning är det bra att tillföra NaCl, så jag har alltid med mig det i någon form och serverar familjen framåt eftermiddagen. Det kan vara oliver, saltlakrits eller nötter, gärna jumbomajs om vi är i Spanien.  
 • Parasoll. Jag solar helst i skugga. 
 • Neosayomol. Den hårda vägen har vi lärt oss att alltid ha med denna spanska bedövningssalva till stranden OM det skulle komma oinbjudna maneter på besök.
(null)
(null)



#1 - Lene

Du är ju en riktig sol/strandproffs. Jag är nästan aldrig på stranden (om jag inte är utomlands, eller på något ställe i Sverige). Jag är inte mycket för stranden och jag gillar definitivt inte att sola i sanden. Det är något av det jobbigaste jag vet. Finns det gräs, hittar du mig där. Vi är nästan aldrig på stranden då vi har vår pool och älskar den, så det blir i stort sett aldrig att vi kommer iväg. Lika glad för det är jag.
Ha en fin dag

Kramar
Lene

Svar: Strandproffs vet jag inte men jag trivs i sand, framför allt i sådan som är lätt att borsta bort!
Annapannapuff