Nybyn

I söndags var vi Växtplats Nybyn, en liten oas utanför Norrtälje. På sensommaren har de självplock av blommor, något jag älskar. Här är några av våra tidigare besök: Nybyn 2014Nybyn 2015 
(null)

På Nybyn sitter man och fikar lite varstans:). Det finns bord och stolar överallt i trädgården, plats under pergolan med vindruvor, samt inomhus i den växthusliknande utbyggnaden: 
(null)
(null)
(null)

Kaféet är enkelt, den lilla butiken likaså. Svårast är att välja kopp: 
(null)
(null)
Jag tog en rosa! 

Utomhus och inomhus finns växter till salu: 
(null)

Vi valde varsin pelargon, min hade det fantastiska namnet Appleblossom Rosebud❤️:
(null)

(null)
(null)

Makens val föll på Frank Headly, pga de vackra, brokiga bladen. 
(null)


Glossybox juni 2018 - Dessert dreams

(null)
(Bild från Glossybox.se)

Wow, vilken box! Juniboxen, som hämtat sin inspiration från öknen, är en av mina favoriter genom tiderna! 
(null)

Min box innehöll: 
❤️ Lipliner från Karl Lagerfeld + ModelCo i färgen "Rosewood". Mjuk läppenna i en fin, gammelrosa nyans som passar perfekt till: 
❤️ Matt, flytande läppstift från Contour Cosmetics, i rosa terracottanyansen "Ju Ju". Härligt med ett set, läppennan och läppstiftet är verkligen a perfekt match! Och det sitter som berget, verkligen kyssäkta:). 
❤️ Hi-definition Perfecting Powder från Manna Kadar BeautyGer perfekt finish, fixerar din make up och mattar ner glansiga partier. En riktig multiprodukt, I like! 
(null)

❤️ Smooth Sugar Glow Scrub från L’Oreal Paris är en ansiktsskrubb. Jag har faktiskt redan testat den, mitt gym ligger granne med ett L’Orealkontor och därför får vi kunder provförpackningar ibland. Jag gillar den! 
❤️ Duschgelé från Palmolive. Jag fick "Just Fabulous" med irisblomma och avokadoolja, grymt återfuktande och fräsch doft. 
(null)
(null)
En kanon-box! 

På vingliga ben

I natt kom två små rådjurskid till världen, i en villaträdgård här i Bromma. Mamman (och kanske också pappan, de var två!) försvann i gryningen och lämnade småttingarna i en rabatt. I några timmar låg de stilla där och tryckte, men sen började den ena vingla runt i trädgården! Vi stod blickstilla och rörde dem naturligtvis inte, även om det var frestande att bära tillbaka den som stack iväg på äventyr. 
(null)
(null)
(null)
Här vinglar hen iväg på smala, lätt darriga ben. 
(null)
Sötnos! 

Update: Mamman har varit tillbaka hos kiden och matat, sedan lämnat det ena. Kanske hämtas det till kvällen? Min vännina, som bor i huset arbetar i trädgården, men det verkar inte besvära varken mamman eller kiden. 
Update 2: Mamman hämtade det andra kidet strax före midnatt och vi kunde alla slappna av. Vi ringde en av kommunens viltvårdare när bara ett kid blev upphämtat, han lugnade oss med att det är vanligt, mamman har koll. Han sa också att vi kunde gosa med kidet så mycket vi ville, mamman känner ändå igen det. Sagt och gjort, mycket rådjurskids-gos blev det:). 
(null)