Annapannapuff

Sträckläsning i solen
Här är några böcker jag läst hittills på semestern, lite högt, lite lågt och lite mittemellan: 

1. Begravd jätteKazuo Ishiguro. (nobelpristagaren i litteratur 2017)
En något skum bok som aldrig riktigt lyfter utan i stället blir konstigare och konstigare. Jag har tidigare läst Återstoden av dagen och Never let me go av samma författare, läs någon av dem istället!

2. StrandcaféetLucy Diamond. 
Visst kan "lätt" litteratur vara mysigt att läsa ibland, men det här var en rätt löjlig bok. Efter två kapitel kunde jag säga exakt hur det skulle gå och hur boken skulle sluta och det visade sig att jag hade helt rätt! Förutsägbar till tusen, alltså. Köp en bok av Lucy Dillon istället, också lättläst och mycket trevligare skrivna! 

3. Mannen som sökte sin skugga, David Lagercrantz (Stieg Larsson).
Varför fortsätter jag läsa serien fast jag egentligen inte vill? Jag tror det är för att Stieg Larssons karaktärer gjort så starka intryck, jag vill läsa mer om Mikael Blomkvist och Lisbeth Salander! Men, som sagt var, David Lagercrantz förvaltar arvet men gör det inte ens tillnärmelsevis lika bra som originalet. Läs hellre om de första tre delarna i Millenium-serien, skrivna av Stieg Larsson. Stanna sedan. 

4. Mina drömmars stad, Anders Fogelström
Vilket kärt återseende! Åh, vilken fin skildring av tid och miljö det här är! Om du, liksom jag, läst serien för länge sedan - läs om! 

5. Dubbelgångare, Tess Gerritsen
En riktigt rysare med hemska ingredienser som psykopater, levande begravda, bortrövade gravida kvinnor och barn som stjäls och adopteras bort. Historien är tät och kryper liksom under skinnet på mig. Läs! 

(null)